FOTO/VIDEO. Succes pentru sătmăreanul Mani Gyenes! Două podiumuri la Dakar 2021!


Mani Gyenes a reușit o performanță extraordinară la Dakar 2021 – ediție găzduită de Arabia Saudită, reușind nu doar o clasare între primii 25 la general, ci și două prezențe pe podium.

Pilotul sătmărean se întoarce acasă cu două trofee, unul chiar la cea mai dură clasă din raliu – Original Malle Moto (fără asistență tehnică).

Pentru Emanuel Gyenes acesta a fost al 11-lea Dakar. Iar principalul său obiectiv a fost să ajungă la finiș, având în vedere accidentarea suferită în iunie 2020. Concurând la clasa fără asistență tehnică, sătmăreanul a trebuit să își pregătească singur motocicleta, după fiecare etapă. Dar și să își dozeze energia de-a lungul celor două săptămâni.

Nopțile dormite în cort, uneori și la 5 grade C°, au fost urmate, în 90% din situații, de treziri în jurul orei 4 dimineața. Pentru a porni apoi, din bivuac, către proba specială, înainte de răsăritul soarelui.

În pofida efortului de a concura după o accidentare foarte gravă, Mani a reușit să încheie raliul pe locul 2/II la Malle Moto, clasă pe care a și câștigat-o de altfel anul trecut. În plus, a fost pe locul 2 la clasa Maraton (a câștigat această clasă în 2011 și 2015). Și a treacut linia de sosire pe locul 23, în clasamentul general al categoriei Moto.

Mani Gyenes: ”A fost un Dakar foarte greu și am simțit asta pe pielea mea. Mult mai greu față de anul trecut. Mi-am atins obiectivul, am ajuns la finiș în acest an. Podiumurile sunt un bonus pentru mine. După accidentarea din iunie 2020, am mers cinci luni în cârje și nu m-am putut antrena. În noiembrie, am zis să încerc totuși să concurez în Dakar și obiectivul principal să fie terminarea raliului”.1 Comment on "FOTO/VIDEO. Succes pentru sătmăreanul Mani Gyenes! Două podiumuri la Dakar 2021!"

  1. Felicitări Mani! Un om deosebit!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre dakar, Mani Gyenes
FOTO/VIDEO. Mani Gyenes, primit ca un erou la Satu Mare! Primul loc la Dakar!

Închide