FOTO. Zeci de tineri sătmăreni vor să salveze vieți, în mod voluntar! Mulțumim!

Voluntarii sătmăreni din cadrul proiectului ”Salvator din pasiune” au fost astăzi felicitați de conducerea pompierilor. Tinerii s-au implicat și în activități de informare, iar în așteptarea Zilei Internaționale a Voluntariatului, au oferit lecții de prim-ajutor.

La nivelul judeţului Satu Mare s-au derulat până în prezent 5 serii de pregătire, în cadrul cărora un număr de 98 de voluntari s-au înscris şi au absolvit cursurile specifice.

Ei sprijină echipajele medicale în misiunile la care participă, se implică în activități de prevenire prin organizarea unor activități de informare a cetățenilor, susținerea unor lecții deschise în școli și grădinițe, distribuirea de materiale informative și, de asemenea, își aduc contribuția la buna organizare a unor evenimente publice, exerciții și demonstrații la care participă sau pe care le organizează inspectoratul sătmărean.

Pentru a marca Ziua Internaționala a Voluntariatului, voluntarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare au organizat o serie de activităţi şi evenimente dedicate publicului larg.

”Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă”

Sub deviza ”Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă”, tinerii voluntari au ales sa îi înveţe şi pe cei mai mici: preşcolari, elevi de clasele primare, gimnaziale şi liceale cum să se comporte în diferite situaţii de urgenţă, dar şi cum să aplice corect anumite manevre de acordare a primului ajutor organizând mai lectii deschise în 10 unităţi de învăţământ din judet.

De asemenea, pentru un public mai larg, miercuri, 4 decembrie, au fost prezenţi timp de 4 ore în incinta Shopping City Satu Mare pentru a oferi celor interesaţi noţiuni despre acordarea primului ajutor, dar şi materiale informative ce vizează prevenirea producerii unor situatii de urgenţă.

Participanţii au asistat la demonstraţii şi au exersat ei inşişi cele învăţate sub atenta îndrumare a specialiştilor.

Astăzi, la sediul inspectoratului a fost organizată o festivitate, în care prim-adjunctul inspectorului şef, colonel Aurel Ulici, a înmânat voluntarilor certificatele şi diplomele de absolvire, urmată de executarea de către voluntari a două ample exerciţii: de intervenţie pentru acordarea primului ajutor victimei unui accident, respectiv de stingere a unui incendiu.

“La ceas aniversar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș”al județului Satu Mare își exprimă aprecierea pentru activitatea desfășurată și transmite tuturor voluntarilor un călduros <<LA MULȚI ANI!>>,” este mesajul transmis voluntarilor de cei de la ISU Satu Mare.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Zeci de tineri sătmăreni vor să salveze vieți, în mod voluntar! Mulțumim!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ISU Satu Mare
FOTO. Incendiu pe Drumul Careiului. Intervenție promptă a pompierilor

Închide