FOTOGALERIE. Bombă găsită la periferia municipiului Satu Mare. Pericol de explozie

Un proiectil perforant de 150 mm din al II-lea Război Mondial a fost ridicat, astăzi în jurul orei 13.00, de către echipajul pirotehnic al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare, de pe un teren agricol, situat la periferia orașului Satu Mare – zona 14 Mai. Apelul la numărul 112 a fost făcut de către un cetățean care executa lucrări agricole și care a observat un obiect metalic neidentificat.

Muniţiile neexplodate constituie un pericol deosebit pentru populație, dacă nu sunt respectate regulile de siguranţă şi modul de comportare la găsirea de elemente de muniţie rămasă neexplodată. Tratarea acestor situaţii cu responsabilitate și seriozitate poate contribui la evitarea tragediilor care pot apărea în urma manevrării elementelor de muniţie rămase neexplodate de către persoane neavizate.

Desfășurate sub deviza ”În acest domeniu doar o dată poți greși!”, misiunile de asanare a teritoriului, de ridicare, transportare, depozitare și distrugere a muniției rămasă neexplodată sunt executate de o echipă de pirotehniști care au o pregătire specială în acest domeniu.
Amintim, și pe această cale, care sunt obligaţiile cetăţenilor pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţii neexplodate:
– să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul pentru situaţii de urgenţă despre descoperirea de muniţii neexplodate;
– să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite neexplodate;
– să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate;
– să nu desfacă sau să predea la agenţii economici specializaţi muniţii neexplodate pentru valorificarea ca deşeuri metalice;
– să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
– să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
– să nu aprindă focul deschis în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Bombă găsită la periferia municipiului Satu Mare. Pericol de explozie"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pompieri
FOTOGALERIE. Incendiu de amploare în Țara Oașului

Închide