FOTOGALERIE. Centura Careiului ar trebui să fie gata luna viitoare!

Pe centura municipiului Carei se lucrează în prezent la finalizarea pasajului peste calea ferată și la amenajarea rigolelor pe anumite tronsoane. Numeroase camioane transportă cantități mari de pământ necesar finalizării pasajului. Conform caietului de sarcini, varianta de ocolire a municipiului trebuie finalizată până luna viitoare, informează opiniedecarei.com.

Lucrările la centura municipiului Carei au fost începute cu în vara anului 2012. Valoarea totală a lucrărilor, conform CNADR, era de 72.976.189,00 lei, din care 62.029.761,00 lei reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională (85% din valoarea totală eligibilă).

Iniţial, termenul de finalizare prevăzut era 15 martie 2014. Termenul a fost decalat de mai multe ori, reprezentanţii firmei Magenta declarând în ianuarie 2016 că lucrările vor fi finalizate în vara acelui an. În august 2016, aceeaşi firmă a anunţat că nu mai vrea să finalizeze lucrările. Pentru a nu bloca investiţia, CNADR a decis că va continua lucrările în regie proprie.

Pentru ca treburile să se complice şi mai mult, ulterior, CNADR a fost reorganizată în două companii distincte: Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR), care se va ocupa de investiţii, respectiv Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care va asigura întreţinerea infrastructurii finalizate. Finalizarea variantei de ocolire intră în atribuţiile CNAIR.

În luna decembrie a anului trecut, CNAIR a scos la licitație lucrările de finalizare a variantei de ocolire a municipiului Carei. Valoarea estimată a lucrărilor era de 14,805 milioane lei, fără TVA.

Câștigătoarea licitației a fost desemnată firma Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA, deținută de concernul austriac Strabag. La licitație au participat patru ofertanți. Valoarea de adjudecare a lucrărilor de finalizare a centurii Careiului este de 11,59 milioane lei, fără TVA.

ARL Cluj poate să subcontracteze cel mult 1% din volumul lucrărilor. Contractul încheiat între CNAIR și Arl Cluj prevede următoarele lucrări: lucrări de terasament, montare de parapete rutiere, asamblare și instalare de structuri prefabricate, lucrări de marcaj rutier și lucrări de pavare și asfaltare. Termenul de execuţie este de trei luni, iar cel de garanţie de trei ani.

SURSA: opiniedecarei.com2 Comments on "FOTOGALERIE. Centura Careiului ar trebui să fie gata luna viitoare!"

  1. Daniela Sima | septembrie 6, 2018 at 23:28 |

    Buna , parerea mea e ca acest pod este foarte slab ca rezistenta chiar foarte foarte foarte prost facut ,pai chiar nu au mai vazut un pod niciodata ,parerea mea e ca se va prabusi repede ,vibratiile si tonajul mare al camioanelor vor participa intens la prabusirea podului .

    View Comment
  2. Radical din 3 | septembrie 7, 2018 at 18:17 |

    Podul ii buna, cu rampa de urcare ii problema. In penultima poza se vede cum pamantul a inceput sa alunece.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre centura Careiului
Centura Careiului, gata în acest an (octombrie)! Cu toate că trebuia să fie gata în 2014

Închide