FOTOGALERIE. Florisal nu mai face față în Satu Mare! Semnal de alarmă al Primăriei

Operatorul public de salubrizare din municipiul Satu Mare – Florisal – nu mai face față nesimțirii unor sătmăreni, care aruncă deșeuri menajere sau cele rezultate din construcții pe unde apucă, pe domeniul public. Fie la periferia Sătmarului, fie lângă punctele de colectare a deșeurilor.

Administratorul public al municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, trage un uriaș semnal de alarmă în această problemă. Maskulik susține că pe domeniul public este abandonată zilnic cantitatea de circa 1.200 de metri cubi de deșeuri. Motiv pentru care cei de la Florisal nu mai fac față situației.

”Dacă cei de la Florisal ar sta circa 30 de minute pentru a colecta deșeurile aruncate aiurea pe domeniul public, să știți că nu ar putea acoperi nici măcar jumătate din suprafața municipiului Satu Mare. Este revoltător ce fac unii sătmăreni inconștienți. Nu se mai poate așa! Cei de la Florisal vor mai aduce încă două mașini pentru a acoperi cât mai mult aceste neajunsuri. Dar este foarte important ca și sătmărenii să înțeleagă importanța menținerii curățeniei”, a spus Maskulik Csaba, pentru PresaSM.

Deșeurile sunt aruncate pe domeniul public, la tot pasul, în municipiul Satu Mare. PresaSM vă prezintă o astfel de situație revoltătoare, pe Aleea Gladiolei.

7 Comments on "FOTOGALERIE. Florisal nu mai face față în Satu Mare! Semnal de alarmă al Primăriei"

 1. comentator | iunie 20, 2018 at 19:02 |

  Deocamdată ce face Florisalul nu se poate numi salubrizare, poate doar deșertare. Colectare selectivă ioc, nu vorbesc de chestia asta umed-uscată inventată de ei ci de colectare selectivă pe 6-7-8 sortimente, cum trebuie. Și deocamdată Florisal nu poate cuantifica exact cât transportă de la fiecare cetățean. Contractul ăla în care scrie ex burtis … mc/om/lună nu se poate verifica. Dacă cetățenii ar plăti exact cât gunoi se ridică ar fi stimulați să colecteze selectiv și să ajungă cât mai puțin la groapă. Nu mai vorbesc de lucrările forestiere prestate de Florisal sub denumirea de toaletare copaci, nu mai vorbesc că sunt multe chestii aiurea. Apropo, copacii din fața casei mele arată OK. Florisal a uitat să treacă cu drujba pe acolo.
  Și cu taxa suplimentară de salubritate colectată ilegal acum mai bine de un an cum rămâne? Că banii n-am primit înapoi.

  View Comment
 2. Saracii de ei.Ar prefera ca cetatenii sa duca la groapa de gunoi deseurile rezultate,bineinteles pe cheltuiala proprie si ei ar incasa numai banii.Ar trebui colectate periodic , organizat si celelalte deseuri non-menajere precum si masa vegetala,nu numai de 2 ori pe an.Daca tunzi iarba din fata casei,ca firma care are contract cu primaria in acest sens tunde numai dupa ce iarba ajunge pina la briu,i-l aduni in pungi de plastic si-l lasi in fata casei , vine garcea de la locale si te amendeaza.

  View Comment
 3. Propunere : containere pt sticle sa nu fie numai pt bautorii de alcool…..sa aiba o taietura laterala mai mare pe verticala ,ca sticla de geamuri pe unde sa o bag?????

  View Comment
 4. comentator | iunie 21, 2018 at 08:46 |

  Și încă un lucru. Gunoiul de lângă tomberoane este și din cauza boschetarilor care cotrobăie prin ele.

  View Comment
 5. Badea Gheorghe | iunie 21, 2018 at 08:56 |

  @Carmen: Iarba rezultată în urma tunderii gazonului, precum și alte deșeuri vegetale (coji de cartofi, de castraveți, zaț de cafea și multe altele) se pot composta! Păcat să arunci la gunoi când le poți composta și anul viitor o să ai un compost de calitate pentru flori și/sau legume!
  Eu așa fac de câțiva ani deja, pentru mine, nu pentru florisal!

  View Comment
 6. Ceea ce se pare ca nu stie Dl Maskulik Csaba este costul exorbitant cerut de florisal pentru colectarea deseuriolr rezultate in urma renovarilor sau constructiilor, daca ar fi preturi accesibile pentru “muritorul de rand” nu vor mai aruca “nesimtitii” in toate santurile si pe toate campurile,
  In alta ordine de idei, deseurile aruncate in zona de colectare… aici es cu totul si cu totul alte poveste, capacitatea acelor incinte “ghene de gunoi” este mult subdimensionata de catre florisal, in realitate in majoritatea cazurilor capacitate punctelor de colectare este insuficienta iar asociatioa de locatari ar trebuii sa se implice.

  View Comment
 7. Cred ca m-am exprimat gresit.Am scris iarba dar m-am gindit la buruieni de jumatate de metru,plin cu seminte.Deseurile vegetale si eu le compostez.M-am si inscris la primarie pt lada de compostare.Apropo,cind le vom primi?Sau si acesta a fost doar o promisiune?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre florisal
FOTO. Primăria Satu Mare pune Florisal să spele containerele

Închide