FOTOGALERIE. Podul de la Seini-Pomi, peste Someș, prinde contur

Execuţia noului pod peste râul Someş, care va face legătura între județele Maramureș și Satu Mare, în dreptul localităților Pomi și Seini, este în grafic. Constructorul va monta structura metalică a podului propriu-zis, după care se mai toarnă asfaltul, iar investiţia va fi finalizată până la finalul anului 2020. Este, practic, primul pod peste Someș construit după 1989. 

”Au reînceput lucrările în șantier la podul peste râul Someș. Până acum au fost executate tronsoanele de la viaduct și structura metalică a podului. O parte sunt deja în șantier și o parte vor ajunge zilele următoare. Se aduce piatră spartă în vederea realizării unei platforme imense! Se întocmește planul de montaj al elementelor metalice”, a declarat primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure.

Finanțare de 3,2 milioane de euro

Gabriela Tulbure a declarat pentru PresaSM.ro că valoarea totală a investiției va fi 3,2 milioane de euro.

”Am obținut după un efort considerabil, urmând toți pașii, finanțarea podului peste Someș, în valoare de 3.2 mil. de euro. Este un succes, devenind o punte economică și de mare interes pentru locuitorii zonei, și benefică celor două județe învecinate”, a declarat Gabriela Tulbure.

De ce este important acest pod

Pozitia orașului Seini față de cele trei orașe mari din zonă, respectiv Baia Mare, Satu Mare și Negrești-Oaș, sunt caracteristici care-l clasează ca fiind un nod important. De asemenea, din Seini pornește drumul DJ 109 I care asigură legătura cu drumul național DN 19, ce străbate municipiul Sighetu Marmației și ajunge la granița cu Ucraina. Drumul Național DN1C / E58 asigură legătura cu municipiul Satu Mare și de acolo cu granița cu Ungaria.

Cele mai apropiate poduri peste râul Someș de orașul Seini se află la 18,7 kilometri amonte, podul de pe DJ 193 de la Ardusat, iar în aval la 55.3 kilometri, podul Decebal din Satu Mare, de pe DN19, rezultând că pe o lungime a râului de 74 de kilometri nu este nici un pod. Asta până la finalizarea viitorului pod.

Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Podul de la Seini-Pomi, peste Someș, prinde contur"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pod, Seini
VIDEOREPORTAJ. Cum arată podul peste Someș, de pe centura municipiului Satu Mare

Închide