FOTOPLANURI. Proiectul pentru reabilitarea malurilor Someșului, în linie dreaptă

sursa foto: civan.ro

Consilierii locali sunt chemați într-o ședință extraordinară pentru a aproba proiectul care vizează reabilitarea malurilor Someșului dintre cele două poduri. Proiectul, care va primi finanțare europeană, prevede transformarea zonei într-un spațiu de promendă cu zone de joacă, fitness și ponton. 

Proiectul inițiat de primarul municipiului Satu Mare se ridică la aproximativ șapte milioane de lei și prevede regenerarea fizică a malurilor Someșului cuprinse între cele două poduri. La prezentarea proiectului, edilul a precizat că își dorește să obțină finanțare europeană pentru a putea duce la bun sfârșit planul de reabilitare, iar luna trecută a anunțat semnarea finanțării.

La finalul lunii ianuarie edilul a precizat că a reușit să obțină toate autorizațiile necesare, iar proiectul va ajunge spre avizare pe masa consilierilor locali.

Amenajare maluri Someș:

MAL DREPT

Pentru realizarea zonei de parc de pe malul drept s-au propus următoarele lucrări specifice:
• Nivelarea terenului şi însămânţarea gazonului pe platformele orizontale dintre taluzurile malului drept unde urmează a fi realizate aleea principală şi poteca;
• Gazonarea terenului între dalele aleilor, potecii şi piaţetelor;
• Salubrizarea terenului degradat, cosire şi însămânţare iarbă;
• Toaletare copaci existenţi.

Se propune realizarea unei alei pietonale principale din dale tip lespezi de beton aşezate în fâşii ţesute intercalate cu fâşii de zonă verde – gazon. De-a lungul acestei alei pietonale s-au propus şase puncte de interes după cum urmează:
1. Loc de joacă pentru copii 558 mp;
2. Zonă de fitness în aer liber 163 mp;
3. Două zone ponton
4. Scena evenimente cu gradene 125,81 mp scenă + gradenă de 500 de locuri;
5. Pavilion expoziţional suprafaţă construită de 220,82 mp şi suprafaţa utilă de 200,92 mp;
6. Zona socializare tineret – la hamace.

Se propune realizarea următoarelor căi de circulaţie/accese:
• Alee pietonală;
• Potecă;
• Rampă pentru persoane cu dizabilităţi;
• Scara acces ponton;
• Scara acces zona fitness

MAL STÂNG

Pentru realizarea zonei de parc de pe malul stâng s-au propus următoarele lucrări specifice:
• Nivelarea terenului şi însămânţarea gazonului pe platforma orizontală dintre baza digului şi primul taluz din partea superioară a malului stâng;
• Salubrizarea terenului degradat, cosire şi însămânţare iarbă;
• Toaletare copaci existenţi;
• Refacerea aleii existente şi dotarea acesteia cu bănci coşuri de gunoi şi un sistem de iluminat cu stâlpişori pitici cu rol de ghidare şi marcare a traseului.

Valoarea totală a investiției este de 7.146.660,32 lei (fără TVA), din care 5.156.828,73 lei (fără TVA) va merge către construcții și montaj.



Fii primul care comentează! despre "FOTOPLANURI. Proiectul pentru reabilitarea malurilor Someșului, în linie dreaptă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre Kereskenyi Gabor
2020, anul marilor proiecte pe fonduri europene, promit autoritățile

Închide