FOTOREPORTAJ. Minunea de la Lunca Apei. Mănăstire pe locul unei localități distruse din Satu Mare

Sărbătoare în Lunca Apei, pe locul în care inundațiile din 1970 au distrus din temelii o întreagă localitate: Lunca Potăului. Și asta pentru că s-a sărbătorit Hramul Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului.

Peste o mie de credincioși la hram

Peste o mie de credincioși au participat la Sfânta Liturghie, oficiată de către P.S. Iustin Sigheteanul, alături de un sobor de preoți. La eveniment au participat mai multe oficialități județene, printre care deputatul Octavian Petric, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Rus, respectiv viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu.Dintr-un loc mort, într-un loc plin de viață

Mănăstirea din Lunca Apei a fost înființată în anul 1996, la inițiativa credincioșilor din localitatea Lunca Apei, având ca biserică lăcașul de cult al satului, desființat în urma inundațiilor din 1970. Odată cu venirea actualei starețe, Monahia Teoctista Fugulin, în anul 1999, aici s-au ridicat casa monahală și alte anexe.

Lăcaș de cult sprijinit de oamenii de afaceri

Ctitorirea mănăstirii este sprijinită financiar de către mai mulți oameni de afaceri, printre care și Octavian Petric.

”Am găsit și aici un loc minunat, la Mănăstirea de la Lunca Apei, care are și hramul <<Acoperământul Maicii Domnului>>, să sprijin această mănăstire, mai ales pentru că are o stareță deosebită, care se implică foarte mult în ridicarea acestui lăcaș la un standar cât mai bun. Aici a fost un loc părăsit. A venit, a pus viață și încet a reușit să ridice lăcașul din cât a putut. Încerc să mă implic în acest proiect al dumneaei și sperăm ca peste doi sau trei ani să reușim să ajungă într-o fază mult mai avansată”, a spus deputatul Octavian Petric.Fii primul care comentează! despre "FOTOREPORTAJ. Minunea de la Lunca Apei. Mănăstire pe locul unei localități distruse din Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului
FOTO. Sărbătoare într-unul dintre cele mai vechi sate românești din județul Satu Mare

Închide