FOTO/VIDEO. Absolvenți în vremea pandemiei. Ultim sunat atipic pentru elevii claselor terminale

A fost un final de an școlar atipic pentru absolvenții claselor terminale. Generația care astăzi a spus adio liceului a făcut-o prin intermediul rețelelor de socializare, acolo unde și-au postat și albumele de final de an, dar și unde au primit ultimele sfaturi din partea profesorilor care i-au îndrumat.

Pentru elevii din clasele terminale, clopoţelul a sunat pentru ultima oară … virtual. Cu școlile închise din cauza pandemiei, pentru cei care spun adio liceului a fost o zi atipică, deloc așa cum și-au imaginat-o acum doar câteva luni. Au lipsit ceremoniile, aglomerația, florile, iar asta s-a simțit și din atmosfera din oraș, dar nu au lipsit emoțiile, pe care elevii și profesorii și le-au împărtășit prin intermediul rețelelor de socializare, pe grupuri sau în sălile de clasă virtuale.

Similar cu ceea ce s-a întâmplat în occident, liceele au postat pe paginile de socializare albumele cu absolvenții din clasele terminale, oferind și felicitări șefilor de promoții și celor care au avut rezultate deosebite în ultimii patru ani. Elevii și-au adus aminte de șotiile și aventurile prin care au trecut în ultimii patru ani și și-au exprimat speranța că situația va reveni cât mai repede la normal promițând că vor organiza chefuri de neuitat imediat ce acest lucru va fi posibil.

Așa s-a întâmplat și la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”, unde și  directorul instituției și-a oferit ultimul discurs în fața elevilor tot prin intermediul rețelelor de socializare. Clasele terminale și-au postat albumele și moto-urile alese, și-au transmis felicitări și au primit încurajări.

Și la Negrești-Oaș cadrele didactice și autoritățile au încercat, tot cu ajutorul tehnologiei, să marcheze finalul de an școlar printr-o ceremonie atipică.

Elevii se vor reîntoarce la școală, dar în condiții speciale, pentru o pregătire înainte de examen. Iar lista experiențelor inedite nu se oprește aici pentru actualii absolvenți. Examenul de maturitate va fi organizat tot în condiții stricte, din cauza pandemiei, iar univeristățile au anunțat și ele modificări în sistemele de admiteri.

Nici cei care au intrat la universități din străinătate nu sunt pe deplin liniștiți. Unele dintre școli au anunțat începerea cursurilor în sistem online, în timp ce alte țări pregătesc noi relaxări iar studenții au speranța că măcar în toamnă să ajungă în campusuri și să se poată bucura de întreaga experiență care vine la pachet cu viața de student.

1 Comment on "FOTO/VIDEO. Absolvenți în vremea pandemiei. Ultim sunat atipic pentru elevii claselor terminale"

  1. Besenyődi György | mai 30, 2020 at 16:59 |

    In 1978 am terminat liceul in SatuMare! Traiesc din 1988 in Ungaria!Am vizionat acest film despre terminarea anului2020 a Liceului Teoretic din Negresti-Oas! Doresc tuturor absolventilor o viata fericita si o inplinire a viselor! Va pup cu drag!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Izolare la domiciliu și după 1 iunie pentru cei veniți din străinătate. Cine va putea evita măsura

Închide