FOTO/VIDEO. Cea mai tare competiție extremă din județul Satu Mare. Descoperă natura

Sute de sportivi sunt invitați la cea mai veche competiție de moutain bike și alergare din județul Satu Mare, care a ajuns în acest an la cea de-a 14-a ediție.

Concursul va avea loc anul acesta de 1 iunie în locul deja bine cunoscut: în zona lacului Mujdeni. Traseul a fost gândit în așa fel încât participanții să vadă și să cunoască adevărata valoare a zonei. În centrul atenției va fi în continuare Ariile Protejate „Râul Tur”: concurenții vor lua startul de lângă lacul Mujdeni și vor vizita zona lacului de acumulare Călinești Oaș, râul Tur și Viile Remetea Oașului.

Organizatorii așteaptă înscrierea pe următoarele probe:

Trasee mountain bike

  • Race: 34 km, diferență de nivel: 930 m+
  • Maraton: 65 km, diferență de nivel: 1680 m+

Trasee alergare

  • Cross: 11 km, diferență de nivel: 390 m+
  • Semimaraton: 26 km, diferență de nivel: 970 m+

Pentru cei cu mai puțin spirit competitiv, organizatorii pregătesc o excursie ciclistă, prin care participanții vor avea oportunitatea de a cunoaște frumusețile ariilor protejate. Iar celor care nu doresc deloc să obosească, în centrul de concurs se va pregăti o expoziție mobilă despre Ariile Protejate Râul Tur și voie bună asigurată de moderatori profesioniști.

Perioada de înscriere s-a prelungit până la 10 mai (miezul nopții). Taxele de înregistrare sunt 70 de lei pe traseele scurte, respectiv 90 de lei pe traseele lungi. Va exista și posibilitatea înscrierii dimineața, înainte de start în data de 1 iunie, dar la un preț mai ridicat și fără tricou în kitul de start.

Pentru detalii și înregistrare la concurs, concurenții sunt rugați să acceseze pagina www.tourdetur.ro, sau pagina Facebook: Tour de Tur.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Cea mai tare competiție extremă din județul Satu Mare. Descoperă natura"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre arii protejate, competiție, Județul Satu Mare, Societatea Carpatin Ardeleană, Tour de Tur
FOTOGALERIE. Câmpurile cu flori de rapiță din Satu Mare, în toată splendoarea lor! Un rai pe pământ

Închide