FOTO/VIDEO. Dezinfectare anti-COVID19 la Lidl, în municipiul Satu Mare

Lidl a anunțat încă din cursul de ieri că vor lua măsuri suplimentare pentru protejarea clienților și angajaților, pe lângă dezinfectările frecvente deja anunțate. Astăzi, câțiva sătmăreni au avut ocazia să-i vadă în acțiune pe cei care se ocupă de activitățile de igienizare. 

Lidl este doar unul dintre supermarket-urile care au anunțat măsuri suplimentare de protecție în cursul zilei de ieri.

“Sănătatea angajaților, clienților și partenerilor noștri este prioritară pentru noi. De aceea, urmărim cu mare atenție evoluția răspândirii în Europa a virusului COVID-19 și am adoptat, la nivelul companiei noastre, o serie de măsuri pentru preveni răspândirea acestui virus în rândul colegilor și clienților noștri”, anunța compania.

O atenție deosbebită se acordă dezinfectării

Compania a anunțat și suplimentarea cantității de dezinfectant disponibilă pentru angajații din magazine și a fost pus dezinfectant și la dispoziția celor din sediul central și sediile regionale.

Măsura este dublată de acțiunile de dezinfectare generală.

“Am sporit măsurile de curățenie și dezinfecție a zonelor, respectiv obiectelor expuse și/sau intens tranzitate, așa cum ar fi toaletele, mânerele, coșurile și cărucioarele de cumpărături”, a anunțat compania.

Activitatea a putut fi urmărită și în cursul zilei de astăzi de către clienți sătmărenii ai Lidl.

Lidl are și o serie de ecomandări pentru clienți, printre care se numără:

Evitarea cumpărăturilor în timpul orelor de vârf (17:00-19:00)
Evitarea zonelor aglomerate
Păstrarea distanței de cel puțin 1 m față de alte persoane
Plata cu cardul bancar
Spălarea foarte bine a alimentelor înainte de consum
Spălarea cât mai frecventă pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde
Evitarea atingerii feței, ochilor, nasului sau gurii dacă nu au mâinile igienizate
Adoptarea unui comportament responsabil în ceea ce privește numărul de produse achiziționate
Evitarea deschiderii ambalajelor produselor pe care nu le achiziționează
Atingerea doar a fructelor și legumelor pe care urmează să le cumpere
Recomandările vor fi reamintite periodic clienților, grație sistemului audio intern.
“Pentru a ajuta clienții care stau la coadă să păstreze distanța recomandată de 1 m față de cei din jurul lor, am început montarea unor indicatoare pe podea în zona caselor de marcat. Ca o măsură în plus pentru a ne proteja colegii din magazine, săptămâna aceasta vom începe montarea unor panouri transparente de protecție la casele de marcat”, au explicat cei de la Lidl.
Compania a anunțat și limitarea numărului de clienți, o măsură deja aplicată, mai ales la orele și la magazinele cu flux mare.
“Clienții intră în magazin eșalonat, astfel încât să evităm aglomerația. Această măsură le este semnalată clienților în parcările magazinelor și prin intermediul agenților de pază”, spun cei de la Lidl.
“Urmărim în permanență evoluția răspândirii virusului COVID-19 și recomandările autorităților și reevaluăm aceste măsuri ori de câte ori este nevoie, astfel încât angajații și clienții noștri să fie în siguranță”, a precizat compania.


3 Comments on "FOTO/VIDEO. Dezinfectare anti-COVID19 la Lidl, în municipiul Satu Mare"

 1. Mai bine ar pune tuburi neon si lampi cu ultraviolete, sunt ieftine si dezinfecteaza continu….

  View Comment
 2. Badea Gheorghe | martie 19, 2020 at 23:59 |

  @Anonim: Lămpile germicide (UV-C) provoacă cancer!

  View Comment
 3. @Badea Gheorghe: ai dreptate, lampile UV-C cresc riscul de cancer. Dar cred ca @Anonim se referea la utilizarea lampilor UV-C atunci cand magazinul este inchis (noaptea), si cand radiatia periculoasa nu se “intalneste” cu nimeni caruia sa ii provoace cancer 🙂

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Creștere semnificativă a sătmărenilor aflați în autoizolare, în doar câteva ore

Închide