FOTO/VIDEO. Mii de credincioși au umplut centrul Sătmarului. Slujbă în fața Catedralei Romano-Catolice

Mii de credincioși romano-catolici au luat parte azi la hramul Diecezei Romano Catolice de Satu Mare, cu ocazia celebrării Preasfintei Inimi a lui Isus. Piața Libertății a fost arhiplină de credincioși veniți din România, dar și din Ungaria și Ucraina.

Conform tradiţiei, la fel ca și în fiecare an, Sfânta Liturghie solemnă în limba română a început de la ora 8.00 la Biserica romano-catolică Calvaria, unde a oficiat părintele Diacu Anton, paroh de Bacău. Slujba în limba germană a fost oficiată tot la Biserica Calvaria, dar de la ora 9:30, de către părintele Roman Ioan Laurenţiu.

Sfânta Liturghie festivă a fost oficiată în limba maghiară de la ora 11.00, în fața Catedralei Romano-Catolice din Piața Libertății, în centrul vechi al municipiului Satu Mare. În fruntea soborului de preoți s-a aflat episcopul de Kaposvár – Ungaria, PS Varga László.

Credincioșii au încercat să se refugieze de soarele de afară, așa că cei mai mulți au preferat umbra parcului. Cei mai prevăzători au veniți cu umbrele, pentru a se proteja de razele puternice de la miezul zilei.

Societatea lui Isus – ordinul iezuit – a fost cel care a introdus respectul şi devoţiunea în cinstea Preasfintei Inimi a lui Isus în Dieceza Satu Mare. Centrul lor, biserica Calvaria a devenit astfel şi locul Sfintelor Liturghii de fiecare an, celebrate cu prilejul sărbătorii Preasfintei Inimi a lui Isus.

În 1999 însă, locul s-a dovedit a fi neîncăpător din cauza participării enoriaşilor într-un număr din ce în ce mai mare, iar episcopul Reizer Pál a mutat liturghia principală de limba maghiară de la biserica Calvaria în piaţa din faţa Catedralei, unde va fi celebrat şi anul acesta, de la ora 11, cu predica provincialului iezuit din Ungaria, Pr. Forrai Tamás Gergely SJ.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Mii de credincioși au umplut centrul Sătmarului. Slujbă în fața Catedralei Romano-Catolice"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Romano-Catolică, ceremonie, hram
FOTO/VIDEO. Papa Francisc poartă veșmântul creat de o sătmăreancă, în fața a 80.000 de oameni

Închide