FOTO/VIDEO. Povestea dramatică a părinților naturali ai gemenilor adoptați în Australia

Reporterii PresaSM au realizat un videoreportaj în satul natal al părinților fraților gemeni Balog Gena și Kalman, în vârstă de 22 de ani, adoptați la vârsta de doi ani în județul Satu Mare de către o familie de australieni.

O situație cu adevărat dramatică

Astfel, părinții celor doi frați sunt Balog Coloman și Lakatos Adela. Din nefericire, Balog Coloman a decedat în luna aprilie a acestui an, iar Lakatos Adela este bolnavă, fiind imobilizată la pat. Mama naturală a copiilor locuiește în satul Irina, comuna Andrid, și mai are încă cinci copii, care au grijă de mama lor.

Ileana Cunniffe Băiescu, persoana care a intermediat aceste căutări, a declarat pentru PresaSM că Gena Balog a fost persoana care a inițiat această căutare a părinților naturali. În vârstă de 22 de ani, Gena are la rândul ei o fetiță de trei anișori. Conform aceleași surse, Gena a fost puternic afectată de soarta părinților și a fraților ei, dorind să vină în România și să își ajute familia naturală.

Au renunțat din disperare

Un vecin al părinților naturali a precizat că aceștia au fost nevoiți să îi dea renunțe la custodia copiilor din cauza lipsurilor materiale. De altfel, autoritățile statului român a decăzut familia din drepturi, iar în urma unei decizii judecătorești, gemenii au ajuns într-un centru de plasament. De unde au fost adoptați de către o familie generoasă din România.

Un asistent social cu inimă mare

Reporterii PresaSM au constatat că familia trăiește în condiții greu de imaginat. Szucs Margareta, asistent social în cadrul Primăriei Andrid, a precizat pentru PresaSM că familia trăiește din ajutorul social al mamei și din alocațiile copiilor. De altfel, după ce a văzut articolul din PresaSM, Szucs Margareta a fost prima persoană care a realizat că părinții căutați ar putea fi Balog Coloman și Lakatos Adela. Fapt confirmat chiar de către mama naturală a celor doi gemeni.

Reporterii PresaSM au luat mai apoi legătura cu Ileana Cunniffe Băiescu, care le-a confirmat gemenilor Balog Gena și Kalman toate aceste informații.

O căutare ca-n filme

Reamintim că Balog Gena și Kalman și-au cautat părinții în județul Satu Mare, prin intermediul paginii de Facebook ”Copiii niciodată uitați ai României – The never forgotten Romania children”.

”Astăzi împlinim frumoasa vârsta de 22 de ani. Ne-am născut in localitatea Vama, jud. Satu Mare, România. Am fost adoptați în Australia, la vârsta de 2 ani și jumătate, de o familie minunată și foarte iubitoare. Numele nostru la naștere a fost BALOG GENA și fratele meu, BALOG KALMAN.

Suntem în căutarea părinților noștri biologici, tata BALOG COLON și mama, LAKATOS ADELIA. Vă rugăm foarte mult să DISTRIBUIȚI și anunțul nostru, cu speranța de a ne găsi și cunoaște părinții biologici. Găsirea lor ne va aduce o imensă bucurie, mai ales în această zi, de ziua noastră, ziua în care copiii adoptați, simt mai mult ca niciodată dorința de a-și cunoaște originea și trecutul.

Suntem siguri că și familia noastră se gândește astăzi la noi!! Sperăm să ajungem la ei cu acest anunț. Mulțumim tuturor care ne sunt alături și doresc a ne ajuta cu un prețios SHARE, dar și cu cele mai frumoase urări și gânduri de pe meleagurile noastre românești!”, a fost apelul celor doi frați, care acum și-au regăsit familia. .

1 Comment on "FOTO/VIDEO. Povestea dramatică a părinților naturali ai gemenilor adoptați în Australia"

  1. Analfa Bety | noiembrie 21, 2018 at 09:11 |

    Priviti si va minunati de diferenta dintre ”poza de familie” si pozele celor doi tineri la varsta de 22 de ani !! Statul roman a primit poate miliarde de euro pentru integrarea acestei minoritati,insa banii or fi ajuns in cu totul alta parte,in alte buzunare,iar ”beneficiarii de drept” traiesc in continuare precum in cele mai sarace triburi din padurile ecuatoriale din bazinul amazonului !!!Probabil unica salvare a lor ar fi sa-i ia ”mama australia” sa-i tina 22 de ani si sa ni-i trimita educati,spalati si civilizati !!Pentru ca la noi se pare ca nu se poate asa ceva !

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre solidaritate
PresaSM le-a găsit părinții celor doi tineri adoptați în Australia. Cine sunt aceștia

Închide