FOTO/VIDEO. Povestea skatepark-ului de la UFO. Cine este ”părintele” și ce luptă a dus

Skatepark-ul din Micro 17, din așa-numitul Parc UFO a fost inaugurat oficial. Cu o suprafață aproximativă de 2.100 de metri pătrați, zona a fost modernizată printr-o investiție de aproape 130.000 de euro, grație unui parteneriat public-privat între Primăria Satu Mare și Clubul Rotary. 

Inițiatorul proiectului este activistul sătmărean Gergo Butka (de numele căruia se leagă și Street Music Festival). Acesta povestește cât de anevoios a fost drumul spre demararea proiectului, un vis încă din anul 2011.

Redăm mai jos povestea integrală, spusă de Gergo Butka. 

”Ajuns acasă, am dat o tură cu Bence la locația visului meu împlinit, iar acesta este the Skatepark story, un proiect de suflet care s-a realizat după circa 6 ani, iată cum:

In 2011 am organizat primul concurs pentru copiii cu skate și bmx. Cine sunt skaterii, bmxiștii? Generația Z ”cu cheia la gât”, în multe cazuri părinții lor nu pot să-și permită sporturi scumpe ca tenisul, deplasări în alte orașe pentru concursuri. Să spun așa, ce a fost pe vremea mea bicicleta Pegas, este acum bmx-ul sau skateboardul.

Văzând succesul concursurilor, dar și necesitatea de a avea un skatepark modern pentru tineri, m-am tot gândit care ar fi locația perfectă, am scanat tot orașul și l-am găsit: UFO parc! Clubul Rotary mi-a oferit sprijinul, le-am prezentat la un bal caritabil și în scurt timp, membri și sponsori generoși au strâns suma de 20.000 de euro. Îmi amintesc de emoțiile primei ședințe si le mulțumesc pe această cale pentru că au crezut în ideea unui tânăr consilier local care prezenta în ghete Converse.

Evident, suma nu a fost de ajuns pentru lucrări așa de complexe de construcție și amenajare. Iată un screenshot de atunci, când încă eram optimist:

După ani de așteptare, în 2018 lucrurile s-au pus în mișcare, primarul și city managerul au găsit posibilitatea de a realiza proiectul: prin parteneriatul încheiat între Primăria Satu Mare și Rotary Club, s-a realizat această investiție de 130.000 de euro: un skatepark de aproape 900 m2 având o suprafață de beton special, IDEAL pentru bmx / skate / rollerskate și role, cu halfpipe imens, quarter, piramidă, fun box și alte elemente. Plus pista de streetball și volei, prin care se completează utilitatea parcului.

Pot să spun că am bifat încă un lucru: ce în alte orașe exista de ani de zile, de acum este și în Satu Mare. Dragi părinți. Dacă vedeți copilul butonând telefonul toată ziua, cumpărați echipamentul de protecție și alungați-l la skatepark! Dragi copii și tineri, citiți regulamentul, luați echipamentul de protecție și bucurați-vă de parc!”

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Povestea skatepark-ului de la UFO. Cine este ”părintele” și ce luptă a dus"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FOTO/VIDEO. Cum se circulă în noul sens giratoriu de pe Botizului. Ce părere aveți?!

Închide