FOTO/VIDEO. PREMIERĂ. Patru comune din județ au servicii voluntare moderne

Premieră în județ. Patru comune au reușit prin fonduri europene să își doteze cu tehnică modernă serviciile voluntare pentru situații de urgență. Autoritățile spun că noile dotări vor duce la îmbunătățirea răspunsului în caz de incendiu.

Cele patru comune care au accesat fonduri europene în vederea modernizării serviciilor voluntare pentru situații de urgență au intrat luni în posesia noilor autoutilitare. Evenimentul a avut loc în comuna Odoreu, iar la predare au participat și autoritățile județene.

Printr-un efort comun, comunele Odoreu, Halmeu, Viile Satu Mare și Păulești au obținut circa un milion de euro pentru cumpărarea a patru autospeciale de pompieri, respectiv achiziționarea de alte dotări necesare funcționării eficiente a serviciilor voluntare pentru situații de urgență de pe raza comunelor partenere.

“Acesta este cel mai important moment al unei comunități, atunci când obiectivul unui proiect de împlinește. Aceasta este dovada. Aici sunt cele patru autospeciale care vor dota serviciile de voluntari din patru comune din Satu Mare,” a spus primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop.

Concret, comuna Odoreu, în parteneriat cu Asociaţia Pompierilor Voluntari din Tyukod (Ungaria), respectiv cu comunele Halmeu, Viile Satu Mare și Păulești, derulează proiectul ROHU80 Jointrescue „Centru transfrontalier integrat pentur monitorizarea, prevenirea riscurilor și managementul dezastrelor“, finanţat în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră INTERREG V-A România-Ungaria, având un buget total de 1.040.800 EUR. Din care contribuţia Uniunii Europene (FEDR) 884.680 EUR.

Obiectivul principal al proiectului constă în realizarea unor investiții transfrontaliere în vederea gestionării riscurilor specifice, asigurarea evitării dezastrelor și dezvoltarea sistemelor de gestionare a dezastrelor.

Autoritățile implicate în proiect au urmărit achiziţia de echipamente, constând în achiziția unei autospeciale de pompieri pentru fiecare partener în parte, respectiv achiziția unor sisteme de alarmare și protecție civilă.

Prin dotarea echipelor de voluntari cu echipamente performante, proiectul va facilita gestionarea riscurilor transfrontaliere, precum și îmbunătățirea infrastructurii, echipamentelor și potențialului uman care deservesc echipele de intervenții de urgență din județele Satu Mare și Szabolcs-Szatmár-Bereg.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. PREMIERĂ. Patru comune din județ au servicii voluntare moderne"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autospeciale, comuna Odoreu
FOTOGALERIE. Proiect unic într-o comună din județ: capsulă a timpului și cinci monumente

Închide