Furt masiv de apă în cea mai bogată comună din județ! SUTE de branșamente ilegale

Situație alarmantă în ce priveşte alimentarea populaţiei cu apă potabilă în zona Țării Oașului. De departe cele mai mari probleme se înregistrează în zona localității Certeze, acolo unde consumul ilegal a ajuns să pericliteze capacitatea Apaserv de a furniza apă potabilă. Şi asta pentru că unii posesori de vile din Certeze au ajuns să îşi umple ilicit piscinele sau fântânile arteziene cu apă.

Sute de branșamente ilegale, s-a depus plângere penală

Conducerea Apaserv, prin directorul Ioan Leitner și directorul adjunct Dan Stegerean, au confirmat pentru PresaSM că pe raza localității Certeze există sute de branșamente ilegale la conducta care face legătura între frontul de captare al apei de pe Valea Rea și stația de tratare și pompare. În acest sens s-au depus mai multe plângeri penale la Poliție.

”La Certeze am depus plângere penală, fiindcă acolo există sute de branșamente ilegale de apă. Apaserv plătește apa către Apele Române, dar este preluată prin branșamente ilegale. Apa luată ilegal nu este potabilă, fiindcă este furată direct din conducta care leagă frontul de captare de stația de tratare. Noi avem poze, le-am identificat. În acest moment este un dosar în lucru, avem suficiente date să întrerupem acest fenomen”, au spus cei din conducerea Apaserv. 

Consiliul Local Certeze ezită

Conducerea Apaserv Satu Mare a precizat că a solicitat în mai multe rânduri Primăriei și Consiliului Local Certeze să semneze contractul de degelare a gestiunii sistemului de furnizare al apei potabile și de colectare al apei uzate, dar se pare că autoritățile locale ezită.

”Noi le-am propus celor din Consiliul Local Certeze să ne atribuie contractul de delegare a gestiunii, dar ezită. Până nu semnează acest contract nu putem factura legal”, a declarat Ioan Leitner. 

Primarul Negreștiului cere măsuri urgente

Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, trage la rândul său un semnal de alarmă, în condiţiile în care debitele de apă au scăzut alarmant în unele zone. Edilul şef negreştean a mai cerut S.C. Apaserv S.A. să grăbească lucrările de reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată pentru a se evita producerea unui dezastru.


Plângere penală, dosar în lucru: ”Întâmpinăm probleme la asigurarea apei potabile în oraşul Negreşti Oaş, deoarece pe raza comunei Certeze se consumă cea mai mare parte a apei brute destinate oraşului, branșamentele ilegale de apă pe conducta de aducțiune din Huta-Certeze și Certeze ducând la un consum exagerat de apă, astfel încât dispar 150 metri cubi de apă/oră pe conducta de aducţiune care asigură alimentarea cu apă a oraşului.

În acest sens, la data de 4 august 2017, S.C. Apaserv Satu Mare S.A. a depus Plângere penală. Potrivit Art. 4 din Legea Serviciului public de alimentare cu apă și canalizare nr. 241/2006, apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă, este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodărești ale populației, ale instituțiilor publice, ale operatorilor economici și, după caz, pentru combaterea și stingerea incendiilor, în lipsa apei industriale”.

Fii primul care comentează! despre "Furt masiv de apă în cea mai bogată comună din județ! SUTE de branșamente ilegale"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
Proiect record Apaserv
MEGA PROIECT. Peste 200 milioane euro în sistemul de furnizare al apei din județ

Închide