Grevă a polițiștilor și polițiștilor de frontieră! Nu vor da amenzi și vor trage de timp la intervenții


Grevă de avertisment al polițiștilor și polițiștilor de frontieră din județul Satu Mare. Aceștia vor purta începând de astăzi banderole albe și amenință că vor lucra extrem de lent, astfel încât există șanse reale să se blocheze activitatea.

Protestul vine după ordonanţa de urgenţă prin care se îngheaţă salariile în sectorul bugetar, justificându-se o situaţie de urgenţă, prin derogare de la legile în vigoare, care a fost publicată luni seară.

Concret, reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor din România “DECUS” susțin că polițiștii pe care îi reprezintă vor deveni extrem de indulgenți față de contravenienți, aplicând EXCLUSIV măsura AVERTISMENTULUI, fără a aplica amenzi cu valoare, mai ales în ceea ce privește abaterile pe linie de circulație rutieră.

În punctele de trecere ale frontierei de stat, controalele autovehiculelor se vor efectua în timpul MAXIM prevăzut de legislația în vigoare (ex. controlul documentelor și al încărcăturii unui autotren va dura 45 de minute).

Atât lucrările penale, cât și reclamațiile primite de la cetățeni, vor fi soluționate de asemenea în perioada MAXIMĂ de timp prevăzută de ordinele de linie și de Codul de Procedură Penală.

Polițiștii vor interveni EXCLUSIV la apelurile primite prin SNUAU 112 în timpul MAXIM de intervenție.

Polițiștii mai amenință cu uzitarea maximului perioadei de examinare a candidaților la proba practică pentru obținerea permiselor de conducere, cât și pentru întocmirea documentației în vederea înmatriculării autovehiculelor.

Oamenii legii vor refuza să participe la razii și controale cu efective sporite, din timpul liber. Acestea se vor efectua doar cu posibilitățile limitate de folosire a resursei umane prezente la serviciu în ziua și intervalul orar respective.

”Ca un prim semn de protest, membrii noștri de sindicat vor purta o banderolă albă aplicată pe mâneca stângă, începând chiar din ziua următoare”, susțin sindicaliștii.Fii primul care comentează! despre "Grevă a polițiștilor și polițiștilor de frontieră! Nu vor da amenzi și vor trage de timp la intervenții"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre grevă, Inspectoratul de Poliție Județean, Poliția de Frontieră
VIDEO: Polițiști locali bătuți de oameni pentru că încercau să aresteze o persoană fără mască

Închide