În județul Satu Mare, polițiștii vor distribui Lumina Sfântă în anumite situații


Prefectul Radu Bud, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, și șefii structurilor M.A.I. au analizat azi planul acțiunilor și activităților specifice care vor fi desfășurate în următoarele zile pentru a asigura sărbători fără evenimente deosebite privind siguranța individuală, dar și liniștea și ordinea publică, în contextul necesității respectării prevederilor speciale sanitare și de limitare a circulației persoanelor pentru limitarea răspândirii virusului care a provocat epidemia COVID-19.

S-a analizat Acordul încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Afacerilor Interne, astfel:

– desfășurarea slujbelor din Noaptea de Înviere fără participarea credincioșilor la biserici, aceștia putându-le urmări în direct la televiziuni ori prin intermediul rețelelor de socializare;

– distribuirea Paștilor la domiciliul credincioșilor se va face la domiciliu de către personalul clerical și voluntari, doar la cerere;

– Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical și maximum 5 voluntari dotați cu echipament de protecție, având ca semn distinctiv o banderolă albă și un ecuson cu datele de identificare, ștampilat de parohie;

– Structurile M.A.I. vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paștilor și a Sfintei Lumini, respectarea reglementărilor prevăzute în Ordonanțele Militare și pot fi implicate doar în distribuirea Sfintei Lumini spitalelor care nu au preot de caritate, centrelor sociale și centrelor de carantină.

La nivelul județului, echipajele de ordine publică vor intensifica activitățile specifice de patrulare cu o prezentă mai numeroasă în trafic. Pe toată perioada se vor organiza filtre la intrările în orașe, spre zonele de agrement, precum și în zonele aglomerate, precum piețele agroalimentare.

În această perioadă, conform statisticilor din anii trecuți, personalul medical se așteaptă la o aglomerare a Unității de Primiri Urgențe, motiv pentru care s-a dispus prezența permanentă în zonă a unui echipaj de ordine publică.1 Comment on "În județul Satu Mare, polițiștii vor distribui Lumina Sfântă în anumite situații"

  1. Numai de lumină avem nevoie acum, sănătatea o dăm dracului.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean, Instituția Prefectului
FOTO/VIDEO. Trupele speciale au intrat în forță în zona Socond! Tâlhării, violuri și chefuri în carantină

Închide