În spitalele din Satu Mare se moare cel mai mult! Trei pacienți din o sută nu ies vii din spital

Trei pacienți din o sută internați în spitalele din județul Satu Mare nu mai ies vii pe porțile unităților sanitare. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Healthcare Business Solution (HSB) Group și vizează toate spitalele din județ.

Din nefericire, județul Satu Mare se află în topul clasamentului la nivel național, urmați de vecinii din județul Maramureș. Numărul cel mai mic de persoane decedate în spitale se regăsește la Gorj (1%) și cel mai mare la Satu Mare (3%). La Cluj Napoca și București, rata mortalității ajunge la puțin peste 1,5%.

Managerul și fondatorul HBS, doctorul Horea Timiș, fost director al Direcției de Sănătate Publică Alba, a declarat pentru Alba24.ro că este vorba despre ”o analiză strict cantitativă iar din punct de vedere calitativ, cifrele nu sunt relevante întrucât în spitalele în care se tratează cazurile mai grele, rata mortalității este mai mare, cu toate că spitalul respectiv nu este inferior unuia care se ocupă de cazuri mai ușoare și unde același indicator este mai mic. Acesta a arătat că ”În Spitalul Județean de Urgențe din Alba Iulia, rata mortalității a fost de 3,22%, față de 1,57% la spitalul din Blaj, dar acest lucru trebuie judecat prin prisma mai multor indicatori, grad de complexitate al cazuisticii medicale, număr de paturi, gradul spitalului, arondament etc”.

De altfel, spitalele din județul Satu Mare au fost în atenția mass media locale și naționale de mai multe ori, tocmai din cauza unor presupuse cazuri de malpraxis. 

 

 

4 Comments on "În spitalele din Satu Mare se moare cel mai mult! Trei pacienți din o sută nu ies vii din spital"

 1. irelevant | mai 16, 2017 at 12:34 |

  bineinteles ca in orasele cu polulatie mai mare statistica va fi mai favorabila . depinde si de gravitatea cazurilor aduse in localitatile mai mici oamenii vin de obicei cat patologia este deja depasita

  View Comment
 2. Spitalul Judetean din Satu Mare a fost si va ramane “Spitalul Mortii” deoarece este populat de medici ( majoritatea )care nu urmaresc vindecarea bolnavilor ci propriile interese. Medici depasiti de situatii, si care nu doresc nici o schimbare in bine, ci doar sa-si umple buzunarele cu ajutorul laboratoarelor particulare la care sunt actionari.

  View Comment
 3. Gheorghe | mai 16, 2017 at 18:23 |

  Ba chear ca este ,,relevant”, statistica este data procentual nu dupa numarul de locuitori.Deci eu am inteles ca 3% din pacientii care se interneaza sa se vindece in spitalul din SM mor ,adica decedeaza,adica ajung la morga sau mai nou prin haznalele spitalului.Halal sa le fie celor care raspund de spitalele din SM….primaria,consiliul local….ministrul sanatatii…de fapt nimeni NU RASPUNDE de asta.

  View Comment
 4. Buna ziua daca ar fi un cordonator care sa ia masuri de igiena masuri de preluare si examinare boli pacientilor nu ar fi numit spitalul morti
  Spitalul Judetean Satu mare au medici buni dar 20 la suta sunt rai igiena spitalului judetean este nul soluti naspa dezinfectarea lenjeriei si a tacamurilor si farfurii este nul este de negrezut la bani care statul deconteaza pentru asta sunt soluti de cea mai buna calitate ca dezinfecteaza tot luati legatura cu cei din germania de la spitale sunt igienice mamagerul spitalului judetean sa ia masuri de siguranta si sa faca treaba pentru ce este platit va multumesc pentru intalegere

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
FOTOGALERIE. ”Sediul” Primăriei Satu Mare care nu va fi construit niciodată

Închide