Începe marea dezinsecție la Satu Mare. Apel la asociațiile de proprietari

Primăria Municipiului Satu Mare va demara începând de joi seara, 9 iulie, acțiuni de dezinsecţie împotriva țânțarilor și a altor insecte generatoare de disconfort. Acțiunea este condiționată de situația meteorologică, anunță autoritățile sătmărene.  

Dezinsecția vizează atât zonele publice, cât și cursurile de apă, iar într-o primă fază va fi realizată în parcuri, locuri de joacă și în cartiere.

“În vederea distrugerii acestor insecte (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve se vor executa tratamente de dezinsecție la sol în zonele publice, pe spațiile verzi și cursurile de apă. În această primă fază se vor efectua tratamente la sol în parcuri, locuri de joacă și în cartierele de locuințe, după care va urma un aviotratament deasupra cursului Someșului, respectiv deasupra zonelor rezidențiale cu case. Din cauza vremii nefavorabile nu a fost posibilă programarea mai devreme a acestei etape de dezinsecţie”, spun autoritățile municipiului Satu Mare.

Primăria are și o solicitare către asociațiile de proprietari.

“Totodată, Primăria Municipiului Satu Mare solicită  asociațiilor de proprietari din municipiu să efectueze operațiunea de dezinsecție în subsolurile aferente blocurilor de locuințe pe care le administrează, concomitent cu acțiunea de dezinsecție desfășurată de către Primărie. Este absolut necesar ca aceste lucrări să fie realizare atât  de asociațiile de proprietari cât și proprietariI de case în grădini și spațiile aferete, pentru ca acțiunile să aibă efectul scontat”, mai spun oficialii sătmăreni.

Apicultorii sunt rugați să ia măsuri pentru protejarea familiilor de albine, astfel încât să fie evitat contactul cu substanțele insecticide.

Fii primul care comentează! despre "Începe marea dezinsecție la Satu Mare. Apel la asociațiile de proprietari"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre dezinsecție
Primăria Satu Mare a dat startul dezinsecției. Urmează digurile Someșului și parcurile

Închide