Începe vaccinarea antigripală. Cine sunt primii pe listă

Ministerul Sănătății a anunțat începerea campaniei de vaccinare antigripală. Din cele peste 1.500.000 doze de vaccin gripal, 50.000 au ajuns deja în teritoriu și s-a început imunizarea personalului medical. Din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite și celelalte doze de vaccin. 

Anul acesta, ministerul Sănătății a achiziționat un număr de 1 500 000 doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200 000 mai mult față de anul trecut.

Ca în fiecare an, campania se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

“Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei ministerul Sănătății şi recomandărilor OMS şi ECDC”, anunță ministerul Sănătății.

Primele 50 000 de doze de vaccin au ajuns deja în teritoriu și sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical.

Din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite și celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă și vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

„În ultimii doi ani am făcut pași importanți pentru îmbunătățirea activității de vaccinare. Campaniile de vaccinare și informare „door-to door” pentru vaccinarea antirujeolă au dus la creșterea numărului de copii vaccinați în zonele defavorizate unde s-au derulat. Anul acesta primim finanțare europeană pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare în România. Iar în această toamnă începem mai repede vaccinarea antigripală a personalului medical, cea mai expusă categorie de persoane la îmbolnăvire”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă.

De la începutul sezonului au fost confirmate 2310 cazuri de gripă la nivel național, din care 17 în județul Satu Mare. În sezonul 2018-2019 au fost înregistrate 199 decese confirmate cu virus gripal. La Satu Mare nu au fost raportate decese cauzate de virusul gripal. În schimb, în sezonul 2017-2018, la Satu Mare au fost înregistrate trei decese.

Fii primul care comentează! despre "Începe vaccinarea antigripală. Cine sunt primii pe listă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre gripă, Ministerul Sănătății
FOTO/VIDEO. Sorina Pintea: Există un mare număr de reclamații la spitalele din nordul țării. Avertizare către DSP

Închide