Incompatibilul primar al ”lui Govor” ținut încă în funcție de Prefectură. Sfidând hotărârea Justiției

Legea este pentru unii mumă, pentru alții ciumă, parafrazând un vechi proverb românesc. Adică, se interpretează și se aplică diferit în situații identice de către Prefectura Satu Mare. Mai exact, un primar PNL este destituit din funcție pe repede-nainte, fără multe complicații și hârtii, în timp ce pentru unul de la PSD… se așteaptă ”toate documentele”. Scuzele sunt multiple, dar realitatea este cam clară. 

Un primar declarat incompatibil de Înalta Curte

Primarul comunei Socond, Ioan Crasnai, ales pe listele PSD și un apropiat (să nu spunem altfel) cunoscut și recunoscut al președintelui executiv al PSD Satu Mare, Mircea Govor, a pierdut definitiv și irevocabil procesul intentat de către Agenția Națională de Integritate. Acesta a fost acuzat că deținea concomitent funcția de primar și un PFA activ.

Ioan Crasnai a declarat recurs în dosarul 710/35/2015 la Înalta Curtea de Casație și Justiție, după ce a pierdut la Tribunalul Satu Mare și la Curtea de Apel Oradea. Astfel, completul de judecată nr.8 – NCPC – al Înaltei Curți de Casație și Justiție a respins recursul, în data de 16 mai 2019, ca nefondat.

Acum începe distracția…

Ei, bine, până în prezent Prefectura Satu Mare s-a făcut că nu prea a auzit de această hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție, o ”oarecare” instanță supremă. Scuza oficială: se așteaptă încă documentele de la Înalta Curte de Casație și Justiție și de la Agenția Națională de Integritate.

Prefectul Darius Filip este în concediu, așa că reporterii PresaSM au luat legătura cu subprefectul Alfatter Tamas. Răspunsul nu ne-a suprins cu nimic. Dar chiar deloc.

”Nu ne-au fost furnizate toate documentele necesare”, ne-a spus subprefectul Alfatter. 

Probabil se așteaptă motivarea sentinței, după care să se facă referatul secretarului comunei Socond, ceea ce ar fi sinonim cu o amânare de câteva luni. Dacă mai adăugăm și contestațiile prin instanță, poate prinde chiar sfârșitul mandatului în funcție.

Primarul de la PNL a fost ”făcut” pe repede-nainte

Un alt primar din județul Satu Mare nu a fost la fel de norocos. Este vorba despre primarul comunei Păulești, Zenoviu Bontea, ales pe listele PNL, care a fost demis din funcție prin ordinul Prefectului județului Satu Mare, după ce a fost declarat incompatibil de către instanțele de judecată.

Zenoviu Bontea a fost declarat incompatibil de Înalta curte de Casație și Justiție pe data de 2 mai 2018, iar pe 21 iunie 2018, prefectul Filip a emis deja ordinul de încetare al mandatului. Într-o lună și jumătate! Pe baza unei simple MINUTE comunicate de Înalta Curte! Nici nu s-a mai așteptat ”hârtia” de la Agenția Națională de Integritate. Detalii…

La polul opus, Ioan Crasnai a primit sentința pe data de 16 mai 2019, iar acum suntem în data de 26 iulie! Adică, au trecut aproape două luni și jumătate și…nimic! Tragerea de timp este mai mult decât evidentă dacă luăm în calcul două situații PERFECT IDENTICE, tratate TOTAL DIFERIT.


Nota redacției: Redacția PresaSM nu face partizanat politic, dar NU va sta impasibilă în fața unei astfel de situații cel puțin dubioase. Un dublu standard evident. Considerăm că astfel de atitudini trebuie să înceteze la nivelul instituțiilor publice, cu atât mai mult la nivelul Prefecturii Satu Mare. 

Fii primul care comentează! despre "Incompatibilul primar al ”lui Govor” ținut încă în funcție de Prefectură. Sfidând hotărârea Justiției"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Înalta Curte de Casație și Justiție, Instituția Prefectului, Mircea Govor, Prefectura Satu Mare
FOTO/VIDEO. Sute de sătmăreni s-au considerat umiliți la alegeri! Ce spun autoritățile

Închide