INCONȘTIENȚI. 14 sătmăreni au fugit din izolare. Duși cu forța în carantină, pe cheltuială proprie

FOTO: Arhivă

În județul Satu Mare, astăzi, 04 aprilie, se află în carantină 465 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 3.552 persoane. În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare, echipajele mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări în cazul a 2.248 de persoane, privind respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, ocazie cu care au identificat 14 persoane care nu respectă măsurile de izolare la domiciliu, astfel că au fost amendate cu suma de 28.000 lei și au fost internate într-un centru de carantină, pe propria cheltuială.

În aceeași perioadă, polițiștii au aplicat 188 de sancțiuni contravenționale în valoare de 336.300 lei persoanelor care nu au respectat prevederile art. 1 din Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Pe parcursul zilei de ieri, 3 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat acțiuni care au vizat verificarea a 120 de agenți economici, de pe raza județului Satu Mare fără a fi identificate nereguli.

În perioada 03.04.2020, ora 07:15 – 04.04.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 366 persoane, toți transportatori marfă. O persoană care a revenit în țară din zone care impun carantinarea a fost transportată într-un centru de carantină, 126 persoane au intrat în carantină la angajator, 110 în izolare la domiciliu și restul în alte spații locative.

La Urziceni, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 33 de persoane, toate au intrat în izolare la domiciliu. Până la data de 03.04.2020, ora 07:15, din PTF Petea au fost escortate la centrele de carantină 705 persoane.

4 Comments on "INCONȘTIENȚI. 14 sătmăreni au fugit din izolare. Duși cu forța în carantină, pe cheltuială proprie"

  1. Nesimtiti

    View Comment
  2. olimpiu resteman | aprilie 5, 2020 at 15:07 |

    Felicitari,celor abilitati !

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
FOTOGALERIE. Germania a trimis un ajutor de mii de măști și mănuși pentru Satu Mare!

Închide