Învățământul din Satu Mare, în CĂDERE liberă. Niciun LICEU nu este în TOP 100

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare

Ministerul Educație a realizat un top al liceelor din toată ţara. Acesta a fost realizat prin ponderarea următoarelor medii din fiecare liceu: media de admitere (50%), media de la examenul de BAC (40%) si media rezultatelor obtinuţe la olimpiade (10%). Din păcate, Colegiu Național ”Mihai Eminescu” a ieșit din TOP 100.

Concret, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” se află de abia pe locul 156. Și asta după ce în anul 2012 s-a situat pe locul 55, iar în anul 2013 pe locul 57.

Unitatea de învățământ fanion în județul Satu Mare are o medie de admitere de 7,38, iar media examenului de bacalaureat este de 8,33.  Astfel, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” a obținut o medie a scorurilor de 7.90.

Liceul Teoretic Carei

Liceul Teoretic Carei

Liceul Teoretic Carei – a doua unitate de învățământ din județ – se află de abia pe locul 196. Cu media de admitere 7,26 și cu media examenului de bacalaureat de 8.04. Astfel, Liceul Teoretic Carei a obținut o medie de 7,69.

Colegiu ”Ioan Slavici” Satu Mare

Colegiu ”Ioan Slavici” Satu Mare

Colegiul ”Ioan Slavici” se află de abia pe locul 239, cu o medie de admitere de 7,21 și o medie de bacalaureat de 7,72. Astfel, media mediilor este de 7,49.

Fii primul care comentează! despre "Învățământul din Satu Mare, în CĂDERE liberă. Niciun LICEU nu este în TOP 100"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre educație
AVIZ părinților! Cum sunt ÎNȘELAȚI copiii de magazinele și chioșcurile din ȘCOLI

Închide