Keddtől folyósítják a méhészeknek az igényelt támogatást

A mezőgazdasági igazgatóságok kedden elkezdik a méhészeti támogatások kifizetését, a méhészek méhcsaládonként 25 lejt kapnak – jelentette be hétfőn a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium.

A kormány utalta hétfőn a megyei mezőgazdasági igazgatóságok számláira a támogatások kifizetéséhez szükséges pénzt, így azok kedden elkezdhetik az összegek folyosítását az igénylőknek. A tárca szerint 16.296 méhész nyújtott be igénylést a támogatásra, összesen 1.506.068 méhcsaládra.

A támogatás igénylési határideje szeptember 15-én járt le, a kormány összesen 37,652 millió lejt különített el erre a célra. A méhészek korábban azt kérték a hatóságoktól, hogy a méhcsaládonként nyújtott támogatás értéke 10 euró legyen, tekintetbe véve, hogy az idei kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a méztermelés mennyisége 15-20 százalékkal visszaesik a tavalyi évhez viszonyítva, emellett pedig jelentősen emelkedtek a költségek az ágazatban.

Románia átlagban 22.000 tonna mézet termel évente, ezzel a negyedik helyen áll Európában. A méhállomány mintegy 1,47 millió méhcsaládra tehető. Országszerte körülbelül 40.000 bejegyzett méhész van, több mint 60%-uk a Romániai Méhészek Egyesületének (ACA) a tagja.Fii primul care comentează! despre "Keddtől folyósítják a méhészeknek az igényelt támogatást"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.