Lipsă de respect?! Unele biserici din Satu Mare nu au tras clopotele pentru regele Mihai

A fost liniște relativă în municipiu Satu Mare asta deși, potrivit unui comunicat venit din partea Patriarhiei Române, bisericile din toată țara trebuiau să tragă clopotele pentru a marca funeraliile regale.

“În cadrul ceremoniilor religioase oficiate cu prilejul înmormântării Regelui Mihai I al României vor exista trei momente în care vor fi trase clopotele catedralelor, mănăstirilor și bisericilor din întreaga țară, informează Patriarhia Română,” se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

Clopotele trebuiau să se audă la ora 12:30, când sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a ajuns la Catedrala Patriarhală, pentru slujba de prohodire.

Clopotele mai trebuie să marcheze și momentul începerii ceremoniei de îngropare ce va avea loc la Catedrala Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș.

Totuși, s-au auzit clopotele la Biserica Ortodoxă de la Bulevardul Octavian Goga și la Biserica Greco-Catolică de pe Bulevardul Cloșca.

Regele Mihai I al României și-a păstrat credința ortodoxă deși i s-a cerut să renunțe la aceasta în momentul căsătoriei cu regina Ana. Pentru a se putea căsători, regina Ana avea nevoie de o dispensă papală din partea lui Pius al XII-lea.

Dispensa era necesară tuturor celor care se căsătorea cu persoane de alt rit. Ea era acordată doar în contextul în care copiii rezultați din căsnicie erau botezați în rit catolic dar Regele Mihai I a refuzat acest lucru.

Un lucru mai puțin știut este faptul că mama regelui Mihai, regina Elena, împreună cu mama reginei Ana, au pledat cazul celor doi în fața papei dar acesta a rămas neînduplecat. Principesa Margareta a mers chiar așa de departe încât a lovit cu pumnul în masa papei.

Din cauza că regele Mihai a refuzat să își schimbe religia sau să își lase copiii să fie botezați în alt rit, rudelor catolice ale cuplului le-a fost interzis să participe la nuntă.

5 Comments on "Lipsă de respect?! Unele biserici din Satu Mare nu au tras clopotele pentru regele Mihai"

 1. Cine sa tragă cloptele? Ăștia sunt preoți? Ar fi interesant să mergeți și să-i luați un interviu sau să vă răspundă acestei întrebări: De ce nu și-a îndeplinit sarcina de seviciu “marele”p……., afacerist de Satu Mare împreună cu ceilalți PSD-iști a căror preotese beneficiază de pe urmele susținerii PSD-ului= comunism.

  View Comment
 2. Preoți n…….! Azi a fost îngropat un simbol al României și ei nu au reușit să se ridice la nivelul momentului. Nici nu se putea altfel. Nu puteau să treacă peste directivele de partid. Nu-i așa d-le …….?

  View Comment
 3. daca nici biserica nu isi mai respecta regulile, ce pretentii sa mai avem la muritorii de rand ???

  View Comment
 4. Niste cretini!!!
  Nu poti, chiar si in ultimul moment de GLORIE al Romaniei sa ai astfel de idei.
  Imi pare rau desre cei care, nici pana in ziua de azi, nu pricep ca ROMANIA exista datorita REGELUI.
  M-am uitat la pleava tarii si nu mi-a enit sa cred. Cei care l-au indeparatat de Romania s-au dus ca milogii, in comparatie cu reprezentatii europeni.
  Sa le fie rusine!!!
  S-au dus pentru publicitate, nu pentru ca l-ar fi iubit.
  Mutumesc tuturor cetatenilor, care au fost de-a lungul traseului. S-au trezit, poate, in ceasul al 12-ce-lea. Esta unpa s inainte.
  Pentru Romania poate fi un nou inceput!
  Dumnezeu sa aiba grija de sufletului lui!

  View Comment
 5. iomagdan plesea | decembrie 17, 2017 at 02:57 |

  Regele suntem noi. Si pe ultimul drum, ne-a facut o favoare, tuturor romanilor. Marii regi, printi (incoronati sau neincoronati) ne-au onorat!
  Le multumim!
  Nici acum. desi trebuia sa comemoram pe cei din decembrie 1989, de la lovitura de stat – REGELE i-a salvat pe cei care ne conduc!!!
  Istaria viitoare nu va scrie nimic, ca si cei care au tacut timmp de cateva deceni. Ii vor minti pe copiii nostri, pe nepoti sau pe cei care vor urma.
  Dar, sa nu ne facem griji. Cineva acolo SUS ne iubeste, iubeste ROMANIA!
  Odata cu plecarea dintre noi a MAJESTATII SALE nu pierdem, s-ar putea de acolo e la Dumnezeu sa ne faca o vita mai buna, pe care nu a putut-o face cat a trait. Sa nu ne incantam cu ideile transpuse in cartile de istorie.
  Romania va exista, indiferent de cultura celor care, inca, il blameaza.
  Nu ei sunt cei care doresc viitorul tarii.
  EI SUNT UMPLUTURA!
  Noi suntem mai multi.
  Pacat de istorici ca nu au prezentat in scoli istoria spusa astazi.
  Oricum, sa nu uitam.
  MINCIUNA ARE PICIARE SCURTE!
  Cei vinovati sunt aceea care ne predau. Nu vor, sau sunt obligati, sa arate copiilo nostri viitorul, dar nici trecutul

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.