Luptă ”intensă” pentru șefia Poliției Satu Mare: un singur etern candidat


Inspectoratul Județean de Poliție a scos la concurs funcția de șef al Poliției Municipiului Satu Mare. Funcție pentru care s-a înscris un singur ofițer, respectiv Horia Vescan, au aflat reporterii PresaSM, căci oficial este totul la strict secret. Nimeni altul decât fostul împuternicit la conducerea Poliției Municipiului Satu Mare, actualmente fiind desemnat pe funcția de adjunct. Vescan a încercat de mai multe ori să obțină postul prin concurs, dar a clacat. Este important de precizat că la ultima încercare, Horia Vescan a obținut cea mai mică notă. 

Un singur candidat, o nouă încercare

Horia Vescan nu are niciun contracandidat, potrivit informațiilor obținute de PresaSM. Așadar, în mod oficial vom afla cine este candidatul doar în data de 19 noiembrie 2018, atunci când se va publica anunțul de validare/invalidare a candidaturii. Reporterii PresaSM au aflat pe surse despre candidatura lui Horia Vescan. Căci, în mod oficial, totul este la strict secret. Fiind confirmată oficial doar existența unui singur candidat. Desfășurarea interviului va avea loc în 26 noiembrie 2018, în aceeași zi având loc și publicarea rezultatului.

Încercări ratate anterior

Funcția de șef al Poliției Satu Mare este deținută prin împuternicire de către Florin Pop, care a obținut în luna decembrie 2017 nota 9,62 pentru concursul în vederea accederii în funcția de șef al Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Horia-Ioan Vescan fiind în prezent adjunctul acestuia. Reamintim că Vescan a deținut – anterior desemnării lui Pop – funcția de șef al Poliției Municipiului Satu Mare, pentru care a fost ”DESEMNAT”. Cu alte cuvinte, nu a ocupat-o prin concurs.

Totuși, la concursul organizat în decembrie 2017 tocmai pentru funcția pe care a ocupat-o, Vescan a ieșit pe locul al TREILEA din tot atâția candidați. Mai exact, pe ultimul loc. Acesta a obținut doar 5,35 și a fost declarat respins.

Declarația de avere

Vescan Ioan-Horia – Șeful Poliției municipiului Satu Mare, comisarul șef Ioan Horia Vescan, deține jumătate dintr-un teren de 1,7 hectare, dobândit în anul 2013 prin donație. Acesta mai deține jumătate din două clădiri dobândite tot prin donație în anul 2013.

Totodată, mai are în proprietate un autoturism Mercedes – an de fabricație 2000, respectiv un autoturism Opel, an de fabricație 2001. În schimb, are un credit contractat în 2012 și scadent în 2017, în sumă totală de 150.000 de lei. Horia Vescan are un depozit bancar, în valoare de 29,269 dolari, deschis în 2012. Acesta are un venit anual de 63.377 lei.


Nota redacției: Informăm grupurile de interese din Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare că nu îl cunoaștem pe Horia Vescan, iar acest material este unul strict de informare. Totuși, am înțeles că Horia Vescan ar fi apreciat de majoritatea subalternilor.Fii primul care comentează! despre "Luptă ”intensă” pentru șefia Poliției Satu Mare: un singur etern candidat"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO. Mașină a Poliției, vandalizată chiar lângă Poliția Satu Mare

Închide