Medicii din Satu Mare nu demisionează! Familii întregi de medici și asistente, în linia 1

FOTO: Arhivă

În timp ce în România au fost anunțate deja câteva zeci de cazuri de demisii ale unor medici sau asistente, în județul Satu Mare întregul corp medical dă dovadă de respect față de profesie, jurământul lui Hipocrate și comunitate.

Primul semnal de angajament public l-a dat medicul specialist de interne dr. Alexandru Sava, de la Spitalul Municipal Carei. Chiar dacă corpul medical din județul Satu Mare acuză anumite lipsuri, în special mijloace de protecție, semnalând acest lucru conducerilor unităților spitalicești, toți rămân pe baricade.

Este important de precizat că la nivelul Spitalului Județean Satu Mare lucrează familii întregi. În care soțul și soția sunt medici, asistenți, infirmieri sau brancardieri, lucrând împreună. Chiar dacă au familii acasă, iar legea le oferă posibilitatea, aceștia nu renunță.

Potrivit informațiilor PresaSM, există cazuri de soț și soție pe majoritatea secțiilor, precum Dermatologie, Oncologie, Chirurgie, Ginecologie, Chirurgie Pediatrică sau Unitatea de Primire Urgență. Cel mai elocvent exemplu este cel al unui cuplul de medici care lucrează împreună pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Satu Mare.

Ne închinăm în fața sacrificiului lor și al familiilor lor! Vă mulțumim pentru tot ce faceți!

2 Comments on "Medicii din Satu Mare nu demisionează! Familii întregi de medici și asistente, în linia 1"

  1. Își fac datoria! Așa cum mulți alții își fac datoria! Sigur că ei sunt expuși, dar credeți că cei ce lucrează în frontieră și vin în contact cu mii de oameni posibil infectați, credeți că ei nu-și pun în pericol sănătatea lor și a familiilor?

    View Comment
  2. Zorica schiopu | aprilie 3, 2020 at 18:29 |

    Toata consideratia , pentru dumneavoastra, d lor doctori,asistente, infirmiere….! Dumnezeu sa va ajute si sa ne ajute la toti!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre medici
Premii lunare de 500 de euro pentru medicii care tratează bolnavi COVID19

Închide