Ministerul Sănătății anunță controale. Vor fi verificate și achizițiile făcute de spitale


Se anunță verificări din partea Corpului de control al Ministerului Sănătății la spitalele și direcțiile de sănătate publică din țară. Controalele vizează modul în care au fost respectate drepturile pacienților, dar și felul în care s-au făcut achizițiile de materiale sanitare. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a condus în această dimineață videoconferința organizată de către Ministerul Sănătății cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică, în scopul pregătirii implementării Legii carantinei și izolării, care intră în vigoare începând de astăzi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de ministerul Sănătății, Corpul de control al ministrului va face verificări la nivelul DSP-urilor, dar și la spitalele din țară.

“În perioada următoare, Corpul de control al Ministerului Sănătății va demara mai multe controale atât în cadrul direcțiilor de sănătate publică, cât și la nivelul spitalelor pentru a verifica modul în care se respectă drepturile pacienților la asigurarea tratamentului și serviciilor medicale, activitatea serviciului SPIAM de la nivelul spitalelor, modul în care au fost realizate achizițiile de echipamente și materiale sanitare în această perioadă”, arată sursa citată.

De asemenea, s-a cerut direcțiilor de sănătate publică emiterea cât mai urgent a deciziilor administrative pentru persoanele infectate care au refuzat internarea într-o unitatea sanitară sau care au solicitat externarea din spital, înainte de a fi declarate vindecate. Toate aceste persoane vor fi izolate la domiciliu sau în spații speciale tampon sau vor fi internate în unități sanitare.

Ministerul Sănătății a finalizat deja formularele pentru deciziile administrative și acestea vor fi puse la dispoziție direcțiilor de sănătate publică.

Premierul Orban, prezent și el la discuții,  le-a cerut specialiștilor din cadrul direcțiilor să rămână pe baricade, pentru a putea limita infecțiile cu COVID-19.

„Fiți proactivi, prezenți, nu renunțați la luptă oricât de obosiți sunteți. Direcțiile de sănătate publică, neglijate atâta timp, sunt cele mai importante instituții pentru limitarea infecției cu noul coronavirus” a spus premierul Orban în dialogul cu reprezentanții DSP.Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, Ministerul Sănătății
Ce se întâmplă cu pacienții COVID care nu sunt în spitale. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Închide