Moment penibil! Consilierii din Tășnad nu i-au acordat lui Romeo Kulcsar titlul de ”Cetățean de Onoare”

Moment cu adevărat penibil la ședința Consiliului Local Tășnad. Lui Romeo Kulcsar, tânărul tășnădean care și-a donat o bucată din ficatul său, i s-a transmis că sunt șanse să se aprobe astăzi proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de ”Cetățean de Onoare”.

Pe cale de consecință, Romeo și-a invitat familia și prietenii, dar întreaga audiență a trăit un moment extrem de jenant când proiectul a căzut cu șase voturi ”PENTRU” și nouă ”ÎMPOTRIVĂ”.

Surse avizate au declarat că jocurile au fost făcute înainte de plenul Consiliului Local, cu o zi înainte, în ședința pe comisii. Acolo unde consilierii au căzut de acord ca în loc de titlul de ”Cetățean de onoare” să i se acorde lui Romeo doar o diplomă de recunoștință. Cu toate acestea, inițiatorul proiectului, Mustea Andaluzia, nu a retras proiectul de hotărâre, care a fost respins în plen. Iar momentul penibil s-a produs.

”Propunerea privind acordarea cetățeniei de onoare a picat din cauza faptului că doar șase consilieri au votat PRO, iar ceilalti nouă s-au abtinut ori au votat împotrivă, astfel proiectul a picat. Era normal că dacă acest proiect a picat, să se voteze măcar varianta diplomei de onoare. Acesta este adevărul pe care îl veți regăsi și în procesul verbal al ședintei”, a declarat consilierul local Zsido Lorand.

Totuși, consilierii s-au înțeles ca la finalul acestei luni să li se acorde tuturor tășnădenilor care au donat organe sau care au făcut fapte similare, de mare curaj, câte o diplomă de recunoștință, la finalul acestei luni.

Consilierul PSD Adrian Farcău a avut un alt punct de vedere în postarea sa de pe Facebook:

”La primul punct al sedintei din data de 15.02.2017, privind acordarea titlului de Cetatean de Onoare al orasului Tasnad domnului Romeo Kulcsar, au existat doua propuneri:
1. Acordarea diplomei de onoare si 2. Acordarea diplomei de onoare tuturor tasnadenilor care au donat organe pentru a salva o viata! Aceste propuneri au fost sintetizate si supuse la vot, rezultatul votului fiind 9 pentru, 6 impotriva!!!(pentru acordarea titlului de Cetatean de Onoare NU s-a mai supus votului!!!), deci NIMENI NU A VOTAT IMPOTRIVA!!! Asadar la sedinta de Consiliu Local de la sfarsitul lunii TOTI donatorii din Tasnad vor fi invitati pentru a li se acorda Diploma de Onoare”,

Reamintim că Romeo Kulcsar, tânărul de 23 de ani din Tășnad, care a salvat viața tinerei Anett Marcus, de 24 de ani, cedându-i o bucată din ficatul său, a povestit că nici nu a stat pe gânduri când a aflat de situația tinerei.

A venit acasă din Danemarca, acolo unde muncește, și i-a spus tinerei că o va ajuta, necondiționat. Zis și făcut, Romeo a dat probe de compatibilitate și a rezultat că poate să devină donator. A dat, fără nicio problemă, și o declarație pe proprie răspundere la un notar public, și apoi a ”urcat” pe masa de operație.

”Anul trecut am aflat de ea. O știam din liceu și am întrebat-o in oraș de ce e supărată mereu. Nu mi-a spus din prima, dar tot am insistat, până când mi-a spus. Eu m-am oferit. Pentru că nu am făcut excese. Nici măcar nu am fumat vreodată. Și în urma analizelor s-a dovedit că sunt sănătos și apt pentru a dona”, a spus Romeo, în exclusivitate pentru PresaSM.

Iar după o operație de opt ore la Spitalul Fundeni din București, Romeo i-a donat Anettei o bucățică din ficatul lui! Operația a reușit, iar cei doi sunt bine!

”Am venit anul trecut in concediu și am auzit de cazul lui Anett… Apoi i-am zis că îi dau eu deși nu știam nici ce grupă de sânge am! Când îi vorba să salvezi o viață nu stai să calculezi cât curaj ai…. Am dat declarație la notar că de bună voie și neforțat de nimeni fac gestul ăsta… Dacă eu eram în locul ei și mie mi-ar fi plăcut să mă ajute cineva!”, a spus eroul.

Pentru gestul său, Romeo Kulcsar poate să devină un candidat serios la titlul de ”Cetățean de Onoare al Orașului Tășnad”!

2 Comments on "Moment penibil! Consilierii din Tășnad nu i-au acordat lui Romeo Kulcsar titlul de ”Cetățean de Onoare”"

  1. si eu as fi facut lafel, nu vad care e asa mare mirarea, e o chestine normala sa ajuti pe cineva in nevoie, mai ales daca sunteti prieteni si ceva rudenii indepartate. Bravo lui, ne continuam viata

    View Comment
  2. Cetatean de onoare pentru asa ceva…..Prostie foarte mare sint sute de mii de oameni in lumea asta care doneaza …..Ginditiva de un doctor cite vieti salveaza in viata lui…….Eu cred ca habar nu aveti pentru ce se acorda titlul cetatean de onoare …si ce inseamna sa fi un cetatean de onoare

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre solidaritate
FOTO. Două fete au sărit în sprijinul unei familii nevoiașe. Sărăcie cruntă!

Închide