Mortul ar fi de vină?! Minorii din Carei, cercetați pentru crimă, sugerează că victima ar fi murit oricum

FOTO: Arhivă

Cei doi minori, K. Emanuel şi K. Marcel Nicolae, în vârstă de 16 ani și 17 ani, pe care procurorii îi acuză că l-au ucis în bătaie pe un bărbat, în vârstă de 40 de ani, în municipiul Carei, lasă să se înțeleagă – prin probațiunea solicitată – că victima lor ar fi murit (în septembrie 2019) din cauza alcoolemiei, nicidecum din cauză bătăii crunte, pe care au filmat-o și trimis-o prietenilor pe Facebook! Trimiși în judecată pentru omor calificat, cei doi indivizi se află în arest la domiciliu.

Familia unui inculpat a angajat specialiști pe bandă rulantă

Potrivit informațiilor PresaSM, judecătorii Tribunalului Satu Mare au încuviințat cererea în probaţiune solicitată de către apărătorii inculpatului K. Emanuel, în sensul că s-a solicitat specialiștilor din cadrul Serviciului de Medicină Legală Satu Mare efectuarea unei expertize medico-legale privind cauza decesului victimei K.R.A.. Mai exact, dacă alcoolemia victimei în momentul decesului, de 3,32 gr/1000, a avut vreun rol în suprimarea vieții.

Mai mult, inculpatul K. Emanuel, prin părinții și avocații săi, au angajat un expert, respectiv pe conf. univ. dr. Mihalache Gabriel (medic primar legist), care să facă o anchetă paralelă cu cea a Serviciului de Medicină Legală.

Apărătorii inculpatului K. Emanuel au mai solicitat o expertiză psihologică prin care să se arate dacă în momentul săvârşirii acţiunilor incriminate, inculpatul se afla sau nu într-o stare emoţională (tensiune psihică, frustrare, confuzie) care ar fi putut să influenţeze esenţial conştiinţa şi starea lui psihică. Respectiv dacă a putut inculpatul K. Emanuel să aprecieze adecvat situaţia, să ia decizii corecte şi să le realizeze.

Și în acest caz, părinții cu dare de mână au angajat doi specialiști: psihologul Igaz Simona, respectiv doctor-psiholog Tiba Alexandru

Arestați după crimă, au stat doar un an după gratii

Cei doi indivizi s-au aflat în stare de arest preventiv din luna septembrie 2019, atunci când procurorii i-au pus sub acuzare, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a decis încarcerarea inculpaților în Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova. Măsură dispusă prin încheierea penală nr. 37/JDL/26.09.2019 pronunțată de judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare, în dosar nr. 2055/83/2019.

La mai puțin de un an de la comiterea crimei care a șocat un județ întreg, judecătorii de drepturi și libertăți au admis – în data de 20.08.2020 – cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Ce spun procurorii sătmăreni:

În data de 25.09.2019, IPJ Satu Mare – Serviciul de Investigaţii Criminale s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în dimineața de 25.09.2019, numitul K.R.A a fost găsit decedat într-un imobil situat în municipiul Carei, unde locuia fără forme legale. Acesta prezenta urme de violență la nivelul corpului, precum și urme de sânge. La fața locului s-a constatat că uşa locuinţei era spartă și că urme de sânge erau răspândite prin imobil.

În urma cercetărilor s-a constatat că în data de 24.09.2019 numitului K.R.A i-au fost aplicate mai multe lovituri cu pumnul în zona toracică, precum și cu un obiect dur pe toată suprafaţa corpului, lovituri în urma cărora victima a decedat.

În cauză au fost administrate probe:

Proces-verbal de cercetare la faţa locului, declarații martori, mijloace materiale de probă, din care rezultă că în seara de 24.09.2019, după ora 18.00, inculpaţii K.M.N şi K.E., ambii minori, s-au deplasat la domiciliul numitului K.R.A, şi i-au aplicat acestuia mai multe lovituri cu pumnii şi cu un obiect dur-rangă în zona capului, membrelor superioare şi inferioare, precum şi în zona toracică și abdominală.

Activitatea acestora a fost întreruptă în jurul orei 19.00 de numitul K.G., care le-a cerut celor doi să înceteze loviturile, însă aceștia s-au reîntors la locul faptei în jurul orei 19.45 și după ce l-au dezbrăcat pe numitul K.R.A. au continuat activitatea de lovire până la ora 20.00, când au părăsit domiciliul victimei. În dimineața de 25.09.2019, numitul K.R.A a fost găsit decedat în incinta imobilului în care locuia.


2 Comments on "Mortul ar fi de vină?! Minorii din Carei, cercetați pentru crimă, sugerează că victima ar fi murit oricum"

  1. SECȚIA SPECIALĂ poartă vina…

    View Comment
  2. Sine Cora | martie 30, 2021 at 08:54 |

    Este clar CRIMA cu premeditare ! 20 de ani de puscarie pentru ambii derbedei !

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă, Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO. Mamă cercetată pentru tentativă de omor. Și-a aruncat copilul la gunoi, în Satu Mare

Închide