Nvidia vrea să facă valuri în industria de plăci video prin lansarea modelului 1070 TI

Industria de plăci video nu duce lipsă de modele din care să alegi. Prețurile variază, cele mai scumpe dintre ele ajungând să coste cât un laptop decent. De aceea, Nvidia vrea să facă valuri în această industrie prin lansarea modelului 1070 TI.

Nvidia 1070 TI se adresează gamerilor pentru care mult mai cunoscutul GTX1080 este inabordabil din punct de vedere financiar. Însă noua placă video lansată de către Nvidia nu este doar un produs care ocupă un spațiu într-o gamă de produse. Producătorul promite performanțe foarte bune, care vor satisface gamerii în căutare de experiențe excelente în cadrul jocurilor Destiny 2, Battlefront și PlayerUnknown Battlegrounds.

Pentru cei dornici de specificații, Nvidia spune că 1070 Ti este un monstru în overclocking, cu 8GB de memorie, 2432 de nucleuri CUDA și 8GBps ce rezultă într-o bandă de 256GBps. Pentru restul dintre noi, asta înseamnă că veți putea rula jocurile menționate mai sus în setări maxime, la o rezoluție de 1440p, obținând cel puțin 60fps.Noile plăci video sunt concepute pentru noile tehnologii, iar Nvidia 1070 Ti nu face excepție. Jocurile VR, pe care le puteți găsi, de exemplu, pe platforma Steam vor fi compatibile cu această placă video și vor rula fluid pe un headset compatibil.

Diferențe față de 1080

Dincolo de diferența de preț de aproximativ $90, există câteva diferențe de performanță între Nvidia 1070 Ti și fratele său mai mare, modelul 1080. Prima dintre ele este faptul că cel din urmă dispune de o bandă de 10GBps. Cei care țin cont de frecvențe vor vrea să afle că există și aici diferențe: 1683 Mhz pentru 1070 Ti, 1733 Mhz pentru 1080.

În traducere liberă, vom avea parte de timpi mai mari de încărcare a elementelor grafice, însă nu suficient cât să trimită clienții către competitori. În termeni de performanță, rămâne de văzut ce modele vor lansa producătorii clasici de plăci video MSI și ASUS și cât de mult se vor folosi de funcția de overclocking.

Disponbilitate și preț

Dacă monitorizați oferta de plăci video, fiți pregătiți să faceți loc unei noi familii. Nvidia 1070 Ti și toate derivatele sale vor ajunge pe piață începând cu data de 2 noiembrie, iar prețul recomandat este de $450.

Pentru cei care doresc ceva mai bun decât un simplu 1070, dar pentru care diferența de $150 ce implică achiziția unui 1080 nu este justificată, apariția unei plăci video care să intre între ele este exact ceea ce așteptau gamerii din toată lumea.Fii primul care comentează! despre "Nvidia vrea să facă valuri în industria de plăci video prin lansarea modelului 1070 TI"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre eMag
Doar la eMAG! Niciodată nu a fost mai ușor să prepari tot ce vrei

Închide