O brutărie și un supermarket din Satu Mare, amendate de DSVSA

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat în ultima săptămână 92 acțiuni de control. Verificările au vizat unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agroalimentare.
Controalele efectuate în unități sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă, a legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectarea cerințelor specifice programului HACCP, cu respectarea și realizarea Programului de Autocontrol în unitățile de producție și procesare produse alimentare de origine animală și non animală.
D.S.V.S.A. Satu – Mare, continuă acțiunea de verificare a unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a pensiunilor pentru a preîntâmpina apariția unor episoade nedorite.
În cazul în care, în urma controalelor efectuate, vor fi identificate produse alimentare preparate fără respectarea condițiilor de igienă, sau alimente care nu se încadrează în parametrii de calitate și siguranță a alimentelor, prevăzuți de legislația în vigoare, inspectorii vor dispune, în regim de urgentă, măsuri de retragere din consum a acestora, precum și aplicarea de sancțiuni contravenționale, conform legislației.
În urma controalelor efectuate, s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.000 Lei, din care 10.000 lei la o brutărie din localitatea Carei și 10.000 lei la un supermarket din localitatea Satu Mare, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea și condițiile de depozitare și comercializare a produselor alimentare.
Inspectorii de specialitate din cadrul S.C.O.S.A. continuă și în această săptămâna programul de audituri tehnice, în toate unitățile de producție și procesare produse și preparate de origine animală și non animală.
