Atenție la carnea cumpărată din piețe! Inspectorii au confiscat peste 100 de kilograme

Atenție la carnea cumpărată din piețe. În urma controalelor, inspectorii DSVSA au confiscat peste 100 de kilograme care au fost dirijate spre incinerare. 

Inspectorii DSVSA îi avertizează pe sătmăreni să aibă mare grijă de unde își cumpără carnea și produsele din carne. În urma controalelor efectuate în piețele agroalimentare, veterinarii au sechestrat și dirijat spre incinerare peste 100 kg de carne, în valoare de 2.244 lei.

“În urma controalelor efectuate în Piețele Agroalimentare a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de 102 de kg  carne , în valoare  de 2.244 lei. După confiscare, produsele respective au fost dirijate, pentru incinerare, către o unitate de ecarisare autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor,” se arată într-un comunicat al DSVSA.

Veterinarii avertizează: Controalele vor continua!

Începând cu data de 30.11.2018 și până în data de 07.01.2019 Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor va desfășura controale tematice specifice sărbătorilor de iarnă, cu scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, dar și a prevenirii  răspândirii virusului Pestei Porcine Africane. O atenție deosebită va fi acordată verificării condițiilor de igienă, precizează autoritățile.

“Totodată, cu ocazia acestor controale, o atenție deosebită va fi acordată verificării condițiilor sanitare veterinare și de igienă existente în locurile organizate periodic de către autoritățile locale, în vederea comercializării unor alimente care prezintă caracteristici tradiționale (de ex. târguri de Crăciun),” arată sursa citată.

D.S.V.S.A. Satu – Mare, recomandă consumatorilor să își facă cumpărăturile doar din locuri autorizate.

“Să cumpere produse alimentare, numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, pentru că le oferă garanția unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și care sunt depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă,” spun veterinarii.

Este interzisă comercializarea produselor și alimentelor de origine animală în spatii improvizate (în sistem de vânzare stradal), nesupuse controlului sanitar veterinar, avertizează autoritățile.

Fii primul care comentează! despre "Atenție la carnea cumpărată din piețe! Inspectorii au confiscat peste 100 de kilograme"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre carne
Atenție la carnea “bio” de pe piață! Cum se apreciază corect prospețimea cărnii

Închide