O sătmăreancă a sunat la 112 că își abandonează copilul! De luni de zile încearcă să scape de minor

FOTO: Arhivă

O tânără din Sătmărel, municipiul Satu Mare, încearcă de mai multe luni să scape efectiv de copilul său, în vârstă de 3 ani. Cazul a fost aflat în premieră de reporterii PresaSM. Femeia a depus inclusiv o cerere în scris către autorități în acest sens. Motivul: vrea să plece în străinătate.

Autoritățile, prin Direcția Generală de Asistență socială și Protecția Copilului, respectiv Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare, i-au explicat femeii că există anumite proceduri. Pe care femeia a refuzat să le îndeplinească.

Astfel, aceasta a alertat telefonic astăzi autoritățile, prin 112, declarându-le că va pleca și să vină să ia copilul. Autoritățile pentru protecția copilului s-au dus astăzi de urgență la Sătmărel pentru a prelua minorul și a-l integra într-un centrul special al Direcției Generale de Asistență socială și Protecția Copilului.

”Ne-am dus astăzi în regim de urgență la Sătmărel pentru a prelua copilul, dacă se impune, și a-l duce într-un centrul de protecție. Cazul este de mult în atenția noastră. Femeia ne-a sesizat și în scris că vrea să renunțe. Copilul nu este recunoscut de tată, și noi i-am explicat femeii care sunt procedurile. Trebuia să găsească pe cineva din familie care să preia copilul, iar apoi să se aștepte decizia unei instanțe de judecată în acest sens pentru a se institui o tutelă”, a declarat reprezentantul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare, Adrian Balaj, pentru PresaSM.

UPDATE: Adrian Balaj a declarat pentru PresaSM că acel copil a fost deja ridicat și dus la un centrul specializat. ”Condițiile erau insalubre. Oricum nu se putea acorda tutela nimănui în condițiile pe care le-am găsit la fața locului. Minorul va avea toate condițiile la Centrul de tranzit”, a spus Balaj pentru PresaSM.

Din păcate, astfel de cazuri nu sunt singulare în județul Satu Mare, autoritățile fiind nevoite să intervină de urgență în mai multe situații similare.

Fii primul care comentează! despre "O sătmăreancă a sunat la 112 că își abandonează copilul! De luni de zile încearcă să scape de minor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Caz revoltător. Doi indivizi i-au luat unei bătrâne, sub amenințare, ultimii bănuți: 80 de lei

Închide