O sătmăreancă a sunat la 112, fiindu-i frică pentru viața sa. A intervenit Poliția

FOTO: Arhivă

Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Negrești-Oaș, a făcut joi scandal în municipiul Satu Mare. Supărat pe faptul că fosta lui soție a avut curajul să divorțeze de el, mai adăugând și alte câteva motive pe care bărbatul le credea îndreptățite, individul a căutat-o și amenințat-o pe femeie.

Speriată, sătmăreanca a solicitat sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție prin Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112. Potrivit informațiilor PresaSM, polițiștii au remis un ordin de protecție provizoriu de cinci zile față de bărbat, care nu are voie să se mai apropie de fosta soție.

Dacă va încălca acest ordin, bărbatul riscă dosar penal și va ajunge în fața judecătorilor.

Ce este ordinul de protecție provizoriu

Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Ordinul prevede și modul în care polițiștii trebuie să acționeze în situații speciale, spre exemplu în cazul evacuării agresorului din imobil.

Cu ocazia intervenţiei, în vederea stabilirii existenţei unui risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea persoanelor să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, poliţiştii evaluează situaţia de fapt pe baza formularului de evaluare a riscului ce cuprinde 21 de întrebări. Pe baza răspunsurilor, se stabilește dacă există realmente riscul ca viaţa sau integritatea fizică a victimei să fie pusă în pericol.

În cadrul intervențiilor, polițiștii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și pot realiza orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate.Fii primul care comentează! despre "O sătmăreancă a sunat la 112, fiindu-i frică pentru viața sa. A intervenit Poliția"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre 112, Inspectoratul de Poliție Județean, ordin de protecție
FOTO. Accident grav la Halmeu! Microbuz oprit într-un cap de pod

Închide