OPINIE. Poliția trimisă după COVID, cerșetorii ne omoară în plin centrul Sătmarului


Uciderea cu sânge rece a tânărului Beniamin O. (29 de ani) în inima municipiului Satu Mare, de către un cerșetor (34 de ani), scoate la lumină o proastă organizare a Poliției, Jandarmeriei și Poliției Locale.

De ce spun asta?! Nimic mai simplu: fiindcă doar Poliția Locală Satu Mare l-a ”ridicat” pe criminal de 75 de ori în ultimii zece ani și de zece ori doar anul acesta. Timp în care acesta NU a OMORÂT pe nimeni. Asta până când a început vânătoarea de cetățeni și societăți comerciale în cruciada anti-COVID-19!

În starea de urgență și starea de alertă, Poliția Locală Satu Mare a trecut în subordinea Inspectoratului Județean de Poliție, iar cele mai multe efective mixte au fost trimise în teren pentru a verifica dacă se respectă măsurile de siguranță anti-COVID.

În tot acest timp, cerșetorii nu au mai întâmpina ”rezistență” și au scăpat de sub control, devenind tot mai agresivi. Este important de precizat că ”Anderson” – porecla criminalului – umbla deja de câteva zile cu o șurubelniță asupra lui, apoi cu un cuțit, amenințând zeci de persoane cu moartea! În plin centrul Sătmarului!

Am vorbit cu zeci de persoane care lucrează în zonă și mi-au confirmat acest lucru. ”A zis că dacă nu îi dau pizza mă omoară” sau ”A spus că e foarte ușor să omori un om”, sunt doar câteva dintre mărturiile unor oameni terorizați de acest specimen.

Pe B-dul I.C. Brătianu, Pe Calea Traian, pe strada Corvinilor, în Piața Libertății, Centrul Vechi le aparține scandalagiilor, curvelor, drogaților și cerșetorilor. Dacă treci ziua, dar mai ales noaptea prin aceste zone trebuie să faci slalom printre cerșetorii tot mai agresivi.

Așadar, Beniamin O. a fost doar o victimă la întâmplare pentru ”Anderson”. Criminalul umbla deja de ore întregi în căutarea unei victime. A fost o bombă cu ceas, gata să explodeze.

Când trimiteți polițiștii după ”cai verzi pe pereți”, domnule Vela, infractorii ne omoară cu zile.

Opinie de Ciprian Bâtea, editor PresaSM6 Comments on "OPINIE. Poliția trimisă după COVID, cerșetorii ne omoară în plin centrul Sătmarului"

 1. Gică Contra | august 29, 2020 at 20:37 |

  Nu prea ai dreptate, domnule ziarist. Poliția locală nu avea ce să-i facă acelui boschetar (și nici unui contravenient la L 61/91) pentru că nici măcar poliția națională (adică, poliția poliție, că în România nu există „poliție națională”, există „poliție” și „poliție locală”) pentru „onorabilul” (în acest caz ghilimele chiar au caracter peroiativ, spre deosebir de cele anterior folosite), revin „onorabilul” Adrian Năstase, în 2003, când a fost modificată (aproape în totalitate) Constituția României, la art. 23, alin. 13 a a rămas formularea „(13) Sancţiunea privativă de libertate nu poate fi decât de natură penală.” Deci, atât timp cât nu a comis vreo infracțiune nu putea fi reținut sau arestat. Tot datorită modificării Constituției, neplata amenzilor nu poate fi pedepsită cu închisoare contravențională (vezi motivul de mai sus). Așa că, datorită cadrului legislativ existent nu prea ai ce să le faci oamenilor străzii. Că, posibil, era sub influența unor substanțe (interzise sau nu), posibil. Dar, asta este altă discuție. Nu dați, doar, în poliții. Vedeți dacă vreunii din cei care au avut puterea să facă schimbări au făcut ceva. Din toate referendumurile de după 2003 nici unul nu s-a referit la această problemă. De altfel, unul singur a fost aprobat. Cel cu 300 de parlamentari. și, surpriză. Majoritatea parlamentară a decis că nu e nevoie să modifice legea electorală în acest sens. Ba. mai mult, de la 470 în perioada 2004-2008, la alegerile din 2012 parlamentul a ajuns la 588 membri pentru ca, la alegerile din 2016 să revină la 465 membri. Scuze pentru divagație. Vinovații reali pentru ce s-a întâmplat în Satu Mare se găsesc în altă parte. Polițiștii (de care or fi) sunt cei mai ușor de arătat cu degetul. Datorită legislației existente era doar o chestiune de timp până ce urma să se întâmple așa ceva și la noi. Din păcate.

  View Comment
 2. Gică Contra | august 29, 2020 at 20:38 |

  pentru CĂ „onorabilul” Scuze! Graba.

  View Comment
 3. A-ți pus punctul pe i ” cu acest articcol. Toată stima pentru curajul de care da-ti dovadă! Trec în fiecare noapte pe acolo deoarece e singurul drum pe care pot merge acasă după lucru… curvele mă înjură că nu ” vreau nimic ” nu le dau țigări …boschetarii zici ca au miting și trebe sa treci pe partea aialaltă a străzii daca nu vrei sa fii agresat înjurat sau altceva ….la fel la borsalino in fata unde noapte de noapte fac ședința tâlhari și “minorități care agresează verbal orice trecător …pentru că cică au drepturi și ei …pai încotro mergem cu siguranța publica???….chiar nu se poate face nimic ???

  View Comment
 4. Beny Dumnezeu sa te odihneasca ești Vecinul meu și nu cred ca mai ești printre noi Te v-om iubi mereu

  View Comment
 5. Așa deci! Chiar mă miram eu cum naiba de judetul cu cele mai puține cazuri de COVID e tocmai Satu Mare, un județ de graniță având ca reședință un oraș care se afla mai aproape de Occident doar pe hartă! Primarul UDMR a avut o ambiție personală (probabil un orgoliu infantil) din a se lăuda că administrează un oraș sigur, cel mai sigur din țară! Greșeală fatală: pentru a duce la bun sfârșit un asemenea plan pueril, ungurul nostru a omis un detaliu important: a uitat că prea multa atenție data pandemiei lu’ pește prăjit înseamnă zero poliție pe străzi și acolo unde e nevoie de ei!

  View Comment
 6. Marcel Tent | august 30, 2020 at 22:44 |

  nu pot face nimic pentru că nu este destul efectiv de polițiști pentru a fi trimiși pe teren, să vină jandarmeria…..

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Fetița lovită pe trecerea de pietoni, în stare critică. Internată la Terapie Intensivă

Închide