OPINIE. ”Șmecheriile” Electrica. Presiune pe sătmăreni ca să semneze noile contracte?!

Abonaţii Electrica Furnizare SA primesc pe bandă rulantă, prin poştă, un plic voluminos. Vorbim aici de mii de sătmăreni Mulţi consumatori nici nu au știut cum să reacționeze, neștiind prea bine despre ce este vorba. În primul rând, consumatorii nu s-au mai lovit de astfel de situații, în care ei chiar să aibă drepturi în această piață dominată copios de către Electrica.

Așadar, pe o piaţă a energiei care se vrea acum liberalizată, a apărut – cel puțin pe hârtie – concurența. Iar acum, pentru a nu rămâne fără o parte din clienți, pe lângă noul contract în două exemplare şi un plic autoadresat, cei de la Electrica au trimis şi o scrisoare, în care apare următoarea frază: “Vă rugăm ca, în termen de 30 de zile de la primire, să ne returnaţi un exemplar al contractului, semnat de dumneavoastră”. O secundă, domnilor! Nu era vorba că e o piață liberă, că putem alege?! De unde această formulă de adresare semi-imperativă, ultimativă, cu caractere bolduite?!

Se pare că unii s-au obișnuit atât de mult să nu aibă concurenți pe piață și să se comporte precum un stat într-un alt stat încât au uitat că pe o piață liberă clienții trebuie atrași cu oferte reale, nu cu texte pline de semnale subliminale de presiune pentru oamenii fricoși (sunt mulți în România).

Nu era mai inspirat ca pe o piață liberă să veniţi cu o ofertă atractivă pentru clienţii fideli?! Cam aşa se face pe o piaţă concurenţială… Chiar dacă nu sunteți obițnuiți cu așa ceva, că nenea stat a avut grijă de asta până acum.

Treziți-vă, până nu e prea târziu pentru voi. Să știți că acele șmecherii din text ar putea să aibă un efect pervers, de bumerang. Unii români sunt sensibili la presiune. Fac urât.

1 Comment on "OPINIE. ”Șmecheriile” Electrica. Presiune pe sătmăreni ca să semneze noile contracte?!"

 1. asa este ,dupa 27 de ani acelasi gen de management politruc
  cum piata energiei este libera nu era nevoie de asa ceva
  dar ceva si in electrica PUTE tare
  intr-o zona a orasului stilpii bocaheaza acces curte/garaj
  in alte parti s-au taiat copacii pentru a seintroduce cabaljul subetran dar PAUZA au ramas cioatele,sau trotuar nefinisat
  au pus cutii pe unii stilpi cu lacate care pentru a le deschide se foloaseste ciocanul si sprayul,plus in unele locuri izolatia este distrusa ,copacii care obructioneaza cablaje alimntare case /vezi str Deleti 38

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
Investiție de milioane de euro, la cea mai mare fabrică din Carei, cu mii de angajați

Închide