PERICOL. Ucrainenii intră înarmați în județul Satu Mare. Polițiștii români ezită să îi înfrunte!

Potrivit informațiilor PresaSM, contrabandiștii ucraineni intră pe teritoriul României, în județul Satu Mare, cu armament asupra lor. În special în zona Tarna Mare sau Cămărzana. De frică sau pentru a nu isca un conflict, polițiștii de frontieră români nu îi abordează direct și le permit acestora să părăsească în fugă teritoriul României.

Localnicii din zona Tarna Mare și Cămărzana au povestit pentru PresaSM cum locotenenți ai liderilor rețelelor de contrabandă intră ilegal în județul Satu Mare, pe teritoriul României. Și nu oricum, ci înarmați! Aceștia le asigură paza cărăușilor, care transportă țigările de contrabandă. Aceleași surse susțin că polițiștii de frontieră au ezitat să intre într-o confruntare armată cu acești contrabandiști periculoși, permițându-le să fugă înapoi în Ucraina.

Șeful Biroului Administrativ al Serviciului Teritorial Poliției de Frontieră Satu Mare, Florin Rusu, a recunoscut fenomenul, dar a precizat că nu au existat incidente între contrabandiștii înarmați și polițiștii de frontieră.

”Cei care transportă efectiv țigările nu au timp să respire, fiindcă sunt încărcați cu câte patru baxuri, cu niște hamuri speciale, nu au timp să aibă armamanet asupra lor. Cei care conduc grupurile, au fost două cazuri, au armament asupra lor. Dar de obicei aceștia părăsesc teritoriul României în momentul în care polițiștii de frontieră intervin. Nu am avut încă incidente, nu am avut încă altercații”, a spus Florin Rusu, în prezența reporterilor PresaSM. 

De asemenea, polițiștii de frontieră au înregistrat mai multe dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar numai în cazul cetățenilor români. Pe această linie de muncă au fost înregistrate 8 dosare penale pentru săvârşirea a 8 infracţiuni, în care au fost implicate 8 persoane. Totodată, au fost descoperite şi ridicate 4 arme, majoritatea neletale, și mai multe tipuri de muniție.


Ce spun sindicaliștii din Poliția de Frontieră: ”Aș vrea să vă uitați și la rezultatele acestora, prezentat chiar azi în Bilanțul IGPF, unde arată fără echivoc că, colegii mei, de la ITPF Sighet sunt “fruntași” în topul ITPF-urilor din România, iar acest lucru denotă dăruirea și implicarea lor în combaterea fenomenului de contrabandă. Din experiența mea de 20 de ani în operativ, vă pot spune că n-am auzit niciodată un coleg polițist de frontieră care a spus că “îmi este frică” ci dimpotrivă, i-am auzit de nenumărate ori cum își doresc în orice moment să își facă datoria cu curaj”, cu deosebită considerație, vicepresedinte SNPR Decus, Ion Tomoiagă.

2 Comments on "PERICOL. Ucrainenii intră înarmați în județul Satu Mare. Polițiștii români ezită să îi înfrunte!"

  1. Cum sa intervina daca de ucranieni sunt platiti

    View Comment
  2. Halucinanta explicatia sefului de la frontiera. Ala ce mai cauta acolo?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția de Frontieră
FOTO. Renault Captur, ”capturat” de polițiștii de frontieră la PTF Petea

Închide