Plata facturilor la apă-canal, energie, gaze, telefonie, amânate trei luni!

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a aprobat proiectul de lege care prevede că la cererea beneficiarului, persoană fizică, afectată direct sau indirect de măsurile impuse de autorităţile competente, pe perioada stării de urgenţă, sau a operatorului economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare, se amână la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilităţi: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice şi de internet, cablu TV, cu excepţia serviciilor de voce şi date mobile.

La expirarea perioadei de 3 luni, beneficiarii de servicii de utilităţi vor plăti sumele scadente eşalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Pentru acoperirea echivalentului sumelor afectate de aceste măsuri, Ministerul Finanţelor Publice pune la dispoziţia furnizorilor de utilităţi, prin Trezoreria Statului, credite de trezorerie cu dobânda zero pentru o perioadă de până la 18 luni.

Guvernul României defineşte până la data de 1 mai 2020 consumatorul vulnerabil, elaborează şi pune în funcţiune o schemă de ajutor pentru aceştia. Proiectul a fost criticat de PNL şi susţinut de PSD, Pro România, USR, PMP şi UDMR. Camera Deputaţilor este for decizional pe acest proiectFii primul care comentează! despre "Plata facturilor la apă-canal, energie, gaze, telefonie, amânate trei luni!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Delgaz, E.on Gaz, facturi
IMPORTANT. NU vor fi probleme în furnizarea gazului. E.ON dă asigurări

Închide