Plecări MASIVE din Poliția Satu Mare! Se vor ANGAJA ZECI de persoane în viitorul apropiat


Circa o sută de polițiști vor părăsi sistemul încă din acest an. Statistic, asta înseamnă că UN polițist din ȘASE va pleca. Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Satu Mare, comisarul șef Florentin Vlad, spune că se vor angaja peste 50 de persoane. Cel mai probabil pentru a acoperi acest deficit care atentează la capacitatea Poliției.

“Avem nevoie de specialişti şi fac un apel la dumneavoastră. O să trebuiască doi IT-işti, inginer silvic, specialist în finanţe şi aproximativ 50 de locuri în sistemul de siguranţă publică. Vă rog pe toţi care aveţi cunoştinţe, prieteni, care ar dori să urmeze o astfel de carieră, să se uite şi spre anunţurile noastre. Este o chestiune de timp, o săptămână două până când se dă drumul la concurs”, a declarat comisarul șef Florentin Vlad.

Reamintim că zeci de cadre ale Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare renunță la uniforma albastră, la arma din dotare, la caschetă și la cătușe pentru a beneficia de generosul act normativ, care le permite să încaseze lunar o pensie aproximativ egală cu salariul.

Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, în primele șapte luni ale acestui an nu mai puțin de 70 de persoane și-au depus raportul pentru a intra în pensie! Iar până la finalul anului sunt șanse uriașe să mai facă acest demers încă 30 de polițiști. Deci, s-ar putea să avem un total de 100 de persoane.

Având în vedere faptul că la Inspectoratul Județean de Poliție există un efectiv de 600 de polițiști, cu tot cu ofițeri și subofițeri, practic, un polițist din șase va pleca în pensie la Satu Mare!

Potrivit legii, polițiștii, cu vechime de cel puțin 25 de ani, pot să beneficieze, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu în cuantum de 80% din salariu, precum și plafonarea pensiei la cuantumul de 100% din baza de calcul.

Astfel, baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiilor reprezintă media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, poliţiştii având posibilitatea de a alege ei care dintre luni să fie luate în calcul la pensie.

Fenomenul este generat și alimentat de zvonurile potrivit cărora ar fi șanse importante ca pensia de serviciu să scadă la 65% din salariu. Astfel, mulți oameni ai legii preferă să devină tineri pensionari.

Mulţi alții aşteaptă însă să se convingă că pensiile colegilor lor sunt pe măsura aşteptărilor, pentru a le urma exemplul.Fii primul care comentează! despre "Plecări MASIVE din Poliția Satu Mare! Se vor ANGAJA ZECI de persoane în viitorul apropiat"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre angajați
EXCLUSIV! JUMĂTATE din angajați vor să dea în JUDECATĂ Primăria Satu Mare

Închide