Polițiștii amenință cu greva. Vor da numai avertismente și susțin că vor refuza patrularea


Polițiștii sunt hotărâți să organizeze proteste de amploare și chiar să suspende activitatea dacă nu le va fi recompensată financiar contribuția la lupta împotriva răspândirii COVID-19. Astfel, polițiștii solicită Ministerului Afacerilor Interne acordarea stimulentului de risc de 2.000 de lei și garanții că după ianuarie 2021 vor primi a treia tranșă din creșterea salarială etapizată, conform Legii 153/2017 a salarizării unitare, potrivit cugetliber.ro

Încă de la decretarea stării de urgență, polițiștii au fost în prima linie în eforturile realizate de autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirusului: au patrulat pe străzi zi și noapte, în efectiv suplimentat, pentru a se asigura că populația respectă restricțiile; au intrat în contact direct cu persoanele aflate în izolare la domiciliu sau în carantină, pe care au avut sarcina să le verifice, au păzit zonele carantinate și au însoțit convoaiele de persoane care urmau să ajungă în respectivele centre. Dar, cu toate acestea, nu au fost luați încă în calcul pentru acordarea stimulentului de risc.

De menționat că, cel mai recent, statisticile arată că 3.250 de angajați ai M.A.I. au fost confirmați cu COVID-19 până în prezent (din cadrul Poliției, Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și altor instituții), dintre care au murit opt persoane (trei polițiști de frontieră, doi polițiști, doi pompieri și unul de la o altă structură).

Totodată, polițiștii sunt hotărâți să recurgă la suspendarea „serviciului polițienesc”, dacă nu primesc garanții că în ianuarie 2021 vor primi a treia tranșă a creșterilor salariale, conform etapizării stabilite de Legea 153/2017.

„Această formă de protest față de modul în care guvernanții ne tratează, va avea în vedere limitarea strictă a activității polițiștilor exclusiv pentru asigurarea evenimentelor urgente, semnalate prin 112, fără desfășurarea altor activități curente cum ar fi soluționarea lucrărilor curente, dosarelor penale, verificarea persoanelor izolate/carantinate ori executarea acțiunilor. Este un mesaj ferm pe care vrem să îl transmitem celor care ne guvernează și care ne-au ignorat constant în această perioadă dificilă pentru întreaga societate”, au arătat sindicaliștii de la Europol.

SURSA: cugetliber.ro1 Comment on "Polițiștii amenință cu greva. Vor da numai avertismente și susțin că vor refuza patrularea"

  1. La serviciul permise de pe strada Petofi niciun angajat nu purta masca desi erau vreo 4-5 in acelasi birou. Urmă de dezinfectant nici vorbă; luarea temperaturii nici atat. Si tot ei cer bani…

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean, poliție
FOTOGALERIE. Polițiștii și jandarmii din Satu Mare, cadouri pentru zeci de copii orfani în aceste vremuri grele

Închide