Polițiștii sătmăreni, avertizare pentru femei: Atenție la “pozele de șantaj”!

Polițiștii sătmăreni atrag atenția, în special femeilor, cu privire la protecția informațiilor private. Oamenii legii avertizează asupra șantajului, tot mai prezent în mediul online. 

Polițiștii sătmăreni atrag atenția asupra fenomenului de șantaj cu informații private.

“Imaginile ori filmările ce implică nuditate sunt cel mai des folosite ca monedă de schimb pentru cei ce doresc să obţină anumite avantaje de pe urma deţinerii lor. De la deţinerea unor astfel de materiale şi până la şantaj sunt doar câţiva paşi. Să ne imaginăm că azi trimitem iubitului/iubitei poze în ipostaze indecente. Peste un timp ne certăm cu cel/cea căruia i-am acordat atâta încredere încât să ne expunem trupul în imagini trimise şi constatăm că ex-iubirea noastră începe să ne ceară lucruri în schimbul ascunderii acestor materiale de ochiul public,” atrag atenția oamenii legii.

Cum prevenim şantajul cu poze/filmuleţe compromiţătoare?

• Nu acceptaţi pentru nici un motiv să fiţi fotografiate sau filmate în ipostaze mai puţin decente, oricât de mare încredere aţi avea la un moment dat într-o persoană sau de relaţia în care v-aţi afla cu aceasta.
• Evitaţi să produceţi personal astfel de materiale. Printr-un concurs nefericit de împrejurări respectivele imagini ar putea ajunge în posesia altor persoane, care ulterior le-ar putea folosi împotriva dumneavoastră.
• Atenţie la consumul de alcool sau droguri! Excesul v-ar putea aduce în situaţia de a face lucruri care nu vă onorează, iar persoanele prezente ar putea să imortalizeze momentele şi să facă publice imaginile.
• Ştergeţi datele personale din memoria telefonului atunci când hotărâţi să renunţaţi la el, îl împrumutaţi ori îl daţi la reparat.
• Nu permiteţi altor persoane să folosească dispozitivele pe care aveţi stocate informaţii personale.
• Utilizaţi întotdeauna funcţia de blocare a ecranului pentru telefonul mobil şi pe cea de blocare a accesului la aplicaţiile care gestionează informaţii cu caracter personal/confidenţial (contacte, cameră foto, galerie, facebook, e-mail, gmail, mesaje, istoric apeluri etc.).
• Instalaţi-vă programe de securitate pe toate dispozitivele de pe care accesaţi internetul. Acestea vă asigură protecţie şi împotriva programelor spion, care au capacitatea de a capta informaţii despre utilizator şi de a le furniza celui care le-a creat şi lansat, putând merge până la spionaj fizic, prin intermediul camerei web a sistemului.

Sursa: IPJ Satu Mare

Fii primul care comentează! despre "Polițiștii sătmăreni, avertizare pentru femei: Atenție la “pozele de șantaj”!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
FOTOGALERIE. Graffiti uriaș pe Drumul Careiului. Gardul mall-ului NEPI, remodelat

Închide