Polițiștii vă pot fotografia și pot publica pozele! Legea este în vigoare


Polițiștii au primit dreptul de a fotografia persoanele care refuză să se legitimeze. Apoi, pozele pot fi făcute publice pentru a cere ajutorul comunității în identificarea acestora, potrivit legii. 

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare informează:

Conform prevederilor Legii nr. 192/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice, stabilirea identității unei persoane se face pe baza actelor de identitate.

Atunci când persoana nu poate prezenta un act de identitate, stabilirea identității se realizează pe baza unui act prevăzut cu fotografie sau a declarațiilor acesteia, precum și a verificărilor polițistului, realizate pe loc, în bazele electronice de date la care are acces potrivit legii.

De asemenea, atunci când aceste măsuri nu au permis stabilirea identității, pentru realizarea acestui scop, polițistul este îndreptățit să procedeze la:

a) identificarea unei alte persoane care poate oferi informații cu privire la identitate, dacă este posibil;

b) fotografierea, luarea și procesarea amprentelor, semnalmentelor și semnelor particulare ale persoanei;

c) să facă publică, prin orice mijloace, o fotografie, înregistrare, schiță sau descriere a persoanei, dacă există o convingere rezonabilă că această măsură va ajuta la stabilirea identității persoanei.3 Comments on "Polițiștii vă pot fotografia și pot publica pozele! Legea este în vigoare"

  1. violarea intimității personale

    View Comment
  2. Mai saracule (cu duhul cel putin) respecta legea si nimeni nu are nimic cu tine!

    View Comment
  3. Nu e nici o violare. Cum să ghicească cine ești?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTOGALERIE. Accidentul cu trei morți care a șocat sătmărenii. Prezentat în centrul Sătmarului

Închide