Posibil caz de coronavirus la Satu Mare. Pacient în carantină la Spitalul Județean

Primul caz de suspiciune cu infecție de coronavirus s-a înregistrat în această seară la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare. Mai exact, un pacient s-a prezentat astăzi, în jurul orei 19.30, la Unitatea de Primire Urgențe. 

Potrivit primelor informații neoficiale, este vorba despre un pacient, sosit recent din Italia, unde a declarat că avut contact cu chinezi. Potrivit propriilor declarații, chinezii nu erau bolnavi, însă el prezintă simptomele specifice unei viroze, ceea ce nu înseamnă neapărat că ar fi purtătorul virusului mortal, potrivit satumareonline.ro

Totuși, pentru a evita orice risc, medicii de la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare au luat măsurile specifice de protecție prescrise prin protocol în asemenea cazuri și au dispus transportarea și izolarea sa la Secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean, unde i se vor face analize suplimentare și va fi ținut sub monitorizare permanentă.
UPDATE, ora 00.10: Reporterii PresaSM au luat legătura cu prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, care a precizat că nu s-a confirmat nimic până în prezent.


Care sunt simptomele noului coronavirus?

Printre simptome se numără febra, tusea şi dispneea. În cazurile mai grave, infecţia poate duce la pneumonie sau dificultăţi de respiraţie. Rareori, boala poate fi fatală.

Cum pot evita riscul infectării?

Aveţi, mai jos, cinci măsuri de precauţie recomandate pentru a evita contaminarea:

  1. Spălaţi-vă mâinile frecvent cu apă şi săpun sau curăţaţi-le cu un dezinfectant de mâini pe bază de alcool;
  2. Acoperiţi-vă gura şi nasul când tuşiţi sau strănutaţi;
  3. Evitaţi contactul direct cu orice persoană care are simptome de răceală sau gripă;
  4. Adresaţi-vă medicului dacă aveţi febră, tuşiți sau respiraţi greu;
  5. Evitaţi contactul direct neprotejat cu animalele vii şi suprafeţele ce intră în contact cu animalele.

 Fii primul care comentează! despre "Posibil caz de coronavirus la Satu Mare. Pacient în carantină la Spitalul Județean"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Alertă în Maramureș. Chinez plasat în carantină, venit din zona cu coronavirus

Închide