Povestea sătmărencei care descoperă misterele cioplite în piatră de egipteni

sursa: Erika Feleg/Facebook

Sătmăreanca Erika Rosa Feleg este printre puținii egiptologi români. Tânăra a povestit celor de la GreatNews încercările prin care a trebuit să treacă pentru a-și realiza visul, acela de a desluși misterele cioplite în piatră de vechii egipteni. 

Erika Rosa Feleg, o tânără din Satu Mare, se nu numără printre puținii egiptologi români. Sătmăreanca le-a povestit celor de la GreatNews cum a reușit să doboare obstacolele care i-au stat în cale, toate pentru a-și îndeplini visul, acela de a ajunge în Egipt și de face cercetare într-un domeniu aparent inaccesibil pentru istoricii din România: egiptologia.

Sătmăreanca descrie parcursul său, de la pasiunea din copilărie, la realitatea de care s-a izbit în mediul academic din țară. O poveste despre perseverență, pasiune și multă muncă pe cont propriu, despre cum nu s-a dat bătută, idiferent de piedicile de care s-a lovit.

Dacă în țară nu s-a putut, Erika a luat, ca mulți alți specialiști, drumul străinătății și a ajuns să formeze generațiile viitoare de istorici, nu de la noi, ci din America, acolo unde tânăra se pregătește pentru studiile postdoctorale.

Tot grație sistemului american, sătmăreanca a ajuns să facă cercetare și în Egipt, mai precis la Templul lui Amun-Re de la Karnak, din Luxor, acolo unde o tehnică revoluționară îi ajută pe istorici să conserve în mediul digital toate informațiile gravate în piatră de faimoasa civilizație a faraonilor.

Interviul complet cu Erika poate fi citit aici.

Fii primul care comentează! despre "Povestea sătmărencei care descoperă misterele cioplite în piatră de egipteni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
FOTO. Satu Mare căută hingheri. Primăria, pregătită să plătească bine

Închide