Prefectul județul Satu Mare: ”Evoluția pandemiei la noi este sub control”


Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, a declarat astăzi că situația pandemiei este sub control la nivelul județului. Prefectul a argumentat prin raportarea la situația din alte județe. Cu toate acestea, Radu Bud face un apel către sătmăreni să respecte în continuare măsurile de distanțare socială, tocmai pentru a nu compromite rezultatele foarte bune obținute până în prezent.

Redăm mesajul integral:

”Evoluția la nivelul județului nostru a pandemiei este sub control și reflectă eforturile comune, individuale și instituționale pe care le-am făcut cu toții în ultima perioadă. Îmi permit să fac această apreciere, deoarece comparat cu alte zone din țară, numărul de îmbolnăviri este scăzut, la fel și numărul de victime raportate.

Cu toate că din 15 mai se anticipează o relaxare a măsurilor impuse prin ordonanțele militare emise în situația de urgență pe care o traversăm, solicit să rămâneți în continuare la fel de vigilenți, precauți, să urmăriți respectarea regulilor și a legislației.

Coronavirusul nu dispare și trebuie să înțelegem că va trebui o perioadă de timp, urmând indicațiile specialiștilor, să coabităm cu acesta și să ne adaptăm continuu pentru a ne păstra starea de sănătate. Următoarele trei săptămâni sunt cruciale în confruntarea pe care o ducem.

Nu putem irosi tot ce am câștigat până acum! Efortul statului și al întregii comunități pentru limitarea îmbolnăvirilor este imens și susținut. Am reușit punerea în funcțiune la Satu Mare a unui laborator de testare a îmbolnăvirii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și testarea unui număr de 1.178 de persoane până în prezent. Continuăm cu testarea personalului aflat în prima linie, asigurăm logistica necesară și continuăm verificarea respectării prevederilor Ordonanțelor Militare. Vin cu rugămintea de a rămâne în continuare la fel de vigilenți și să respectați recomandările autorităților”.3 Comments on "Prefectul județul Satu Mare: ”Evoluția pandemiei la noi este sub control”"

 1. olimpiu resteman | aprilie 27, 2020 at 14:30 |

  Felicitari,prefectului,institutiilor statului si satmarenilor mei dragi,

  View Comment
 2. olimpiu resteman | aprilie 27, 2020 at 14:32 |

  felicitari tuturor,autoritatilor statului si deopotriva satmarenilor mei

  View Comment
 3. cum ar functiona judetul fara prefectura ,eu zic foarte bine.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, COVID-19 Satu Mare
Propuneri pentru revenirea elevilor în școli: Cine vor merge la școală, unii termină anul școlar online

Închide