Prelungirea stării de alertă, pe masa Guvernului. Când se va lua decizia

Executivul Ludovic Orban va discuta în cursul ședinței de guvern de vineri prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile. 

Pe masa guvernului, în timpul ședinței de vineri, va fi hotărârea cu privire la prelungirea, cu încă 30 de zile, începând cu data de 16 august, a stării de alertă.

„Începând cu data de 16 august se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, arată proiectul care figurează pe lista documentelor care vor ajunge în fața membrilor Executivului.Pe 1 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă, care deja a fost prelungită de două ori.

În cadrul unei conferințe, tot înaintea unei ședințe de guvern, premierul Ludovic Orban a precizat că starea de alertă va fi, cel mai probabil, luând în considerare contextul epidemiologic, prelungită.

România a înregistrat joi, pentru a doua zi consecutiv, peste 1.400 de cazuri noi de COVID-19.Fii primul care comentează! despre "Prelungirea stării de alertă, pe masa Guvernului. Când se va lua decizia"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Klaus Iohannis, noi declarații în contextul recordului de cazuri noi

Închide