PresaSM a avut dreptate: muncitori din Vietnam în județul Satu Mare

Firma Tehnic Asist a apelat la muncitori din Vietnam, în condițiile în care județul Satu Mare se află într-o criză a forței de muncă. În județul Satu Mare au ajuns deja primii muncitori vietnamezi, firma angajatoare asigurând translator, dar și condiții pentru prepararea hranei specifice.

“De mâine, un număr de 33 de muncitori vietnamezi (…). Aceștia reprezintă în acest moment 10% din efectivul de muncitori angrenați pe șantierele deschise de TAS în Botoșani, Maramureș, Satu Mare și București, urmând ca procentul să crească în perioada imediat următoare la 20%, când numărul lor va ajunge la 60″, a declarat un reprezentant al Tehnic Asist.

Demersurile au început la finalul anului trecut, când o delegație a companiei botoșănene s-a deplasat în Vietnam și a făcut o selecție a muncitorilor, contractul derulându-se printr-o firmă specializată în recrutarea de forță de muncă din zona asiatică.

PresaSM anunța încă din 25 iunie 2018 că Tehnic Asist, unul dintre cei mai mari asfaltatori din județul Satu Mare, va aduce 50 de muncitori din Vietnam. Deja le-au pregătit locuințe speciale în localitatea Odoreu. Și asta pentru că în județul Satu Mare nu mai găsesc persoane dispuse să muncească în acest domeniu. În special, pe locurile de muncă unde nu este necesară vreo calificare.

Un alt exemplu foarte bun este chiar cel mai mare angajator din județul Satu Mare, Draxlmaier, care a fost nevoit să aducă muncitori de la unitățile de producție din Republica Moldova, Serbia sau chiar Tunisia.

Și asta pentru că sătmărenii acuză atât munca grea cât şi salariile mici. Care au dus, de altfel, la declanşarea unei greve la fabrica din Satu Mare în cursul lunii mai a anului trecut. La acea dată, angajatorul a fost nevoit să majoreze salariile de bază pentru a-i determina pe angajaţi să renunțe la această formă de protest, care amenința să se extindă la toate schimburile.

1 Comment on "PresaSM a avut dreptate: muncitori din Vietnam în județul Satu Mare"

  1. Se poate afla in criza de muncitori daca salarul este de batjocura.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre judetul satu mare
CNIPMMR și-a lansat filiala din Satu Mare. Crina Dunca, președinte al filialei

Închide