Primarul Tășnadului reacționează în scandalul ”Cetățenie de onoare” pentru Romeo Kulcsar

PresaSM i-a solicitat un punct de vedere primarului orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, în scandalul apărut în spațiul public după nesupunerea la vot a proiectului de hotărâre privind acordarea titlului de ”Cetățean de Onoare” lui Romeo Kulcsar. Edilul șef nu dorește să comenteze decizia Consiliului Local Tășnad, dar a opinat că s-ar fi impus o altă abordare în acest caz.

”Legat de problema acordării titlului de cetățean de onoare, eu nu am dreptul să comentez decizia consilierilor locali. În schimb, după parerea mea, această propunere trebuia pregatită mult mai bine, nu în grabă, consultându-se cu președinții comisiilor de specialitate din Consiliul Local si, poate, cu președinții de partide. În orice caz, invitarea domnului Kulcsar cu familia și prietenii trebuia făcută de doamna consilier (Mustea Andaluzia, nota redacției) cu informarea prealabilă a Consiliului Local și a primăriei și, mai ales, doar pentru ședința următoare, cunoscând rezultatul votului și lăsând timp primăriei să pregătească ceremonia”, a declarat primarul Grieb Csaba Francisc.

Reamintim că proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de ”Cetățean de Onoare” lui Romeo Kulcsar nu a mai trecut de votul consilierilor locali. Surse avizate au declarat că jocurile au fost făcute înainte de plenul Consiliului Local, cu o zi înainte, în ședința pe comisii. Acolo unde consilierii au căzut de acord ca în loc de titlul de ”Cetățean de onoare” să i se acorde lui Romeo doar o diplomă de recunoștință. Cu toate acestea, inițiatorul proiectului, Mustea Andaluzia, nu a retras proiectul de hotărâre, care a eșuat în plen.

”Propunerea privind acordarea cetățeniei de onoare a picat din cauza faptului că doar șase consilieri au votat PRO, iar ceilalti nouă s-au abtinut ori au votat împotrivă, astfel proiectul a picat. Era normal că dacă acest proiect a picat, să se voteze măcar varianta diplomei de onoare. Acesta este adevărul pe care îl veți regăsi și în procesul verbal al ședintei”, a declarat consilierul local Zsido Lorand.

Totuși, consilierii s-au înțeles ca la finalul acestei luni să li se acorde tuturor tășnădenilor care au donat organe sau care au făcut fapte similare, de mare curaj, câte o diplomă de recunoștință, la finalul acestei luni.

Consilierul PSD Adrian Farcău a avut un alt punct de vedere în postarea sa de pe Facebook:

”La primul punct al sedintei din data de 15.02.2017, privind acordarea titlului de Cetatean de Onoare al orasului Tasnad domnului Romeo Kulcsar, au existat doua propuneri:
1. Acordarea diplomei de onoare si 2. Acordarea diplomei de onoare tuturor tasnadenilor care au donat organe pentru a salva o viata! Aceste propuneri au fost sintetizate si supuse la vot, rezultatul votului fiind 9 pentru, 6 impotriva!!!(pentru acordarea titlului de Cetatean de Onoare NU s-a mai supus votului!!!), deci NIMENI NU A VOTAT IMPOTRIVA!!! Asadar la sedinta de Consiliu Local de la sfarsitul lunii TOTI donatorii din Tasnad vor fi invitati pentru a li se acorda Diploma de Onoare”.

1 Comment on "Primarul Tășnadului reacționează în scandalul ”Cetățenie de onoare” pentru Romeo Kulcsar"

  1. Ceea ce a facut domnul Kulcsar este foarte frumos, dar pentru cetatean de onoare sunt legi. Inafara de el sunt foarte multi oameni care fac asemenea fapte chiar daca nu dau o bucata din organ ( dar sunt si care dau) dar eroi ca el sunt multi, de alta natura: medici care opereaza zi de zi, pompieri, chiar si politistii care isi duc zi de zi pielea la vanzare, mamele care au copii handicapati sau autisti si multi altii dar nu se ingramadesc pentru cetatean de onoare. Media l-a facut erou dar sunt multi altii care toata viata o duc ca eroi dar nu prea ne pasa de ei.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Tășnad
FOTO. Tășnadul, oraș al florilor care “cresc” în gropile din șosele

Închide